Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απέργησαν στη Ζώνη

«Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή με Μέτωπο και πάλη θα ανατραπεί». Το σύνθημα αυτό αντήχησε ξανά και ξανά χτες το πρωί στους δρόμους του Πειραιά από τους απεργούς εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στη διάρκεια της πορείας τους από το Εργατικό Κέντρο της πόλης μέχρι το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Με τα συνθήματά τους και τα πανό τους, που συμπλήρωναν τη μαζική και δυναμική τους απεργιακή κινητοποίηση, έδειξαν με το δάχτυλο τον υπεύθυνο, δηλαδή την πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για την ανεργία που μαστίζει τον κλάδο τους και συνολικά την εργατική τάξη της χώρας, για τη ραγδαία υποβάθμιση της Ζώνης και τη διάλυση συνολικά της βιομηχανικής, παραγωγικής διαδικασίας στον Πειραιά, για τα εγκλήματα που διαπράττουν σε βάρος τους οι εργολάβοι και οι εφοπλιστές, για την απορύθμιση των εργασιακών τους σχέσεων και την επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα και της «μαύρης εργασίας».

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή πραγματοποίησαν χτες στελέχη του ΠΑΜΕ από το χώρο των εργαζομένων στο δημόσιο. Κατέθεσαν κείμενο των ταξικών δυνάμεων προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα, όπου καταγγέλλεται η πολιτική της κυβέρνησης, η οποία υποβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, πλήττει τα οικονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους και συρρικνώνει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, υπογραμμίζεται στο κείμενο, οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ συγκρούεται και θα συνεχίσει να συγκρούεται με το σύνολο της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής.
  • Παράσταση «διαμαρτυρίας» πραγματοποίησε χτες στη Βουλή και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ εκφράζοντας την αντίθεσή της στο νέο μισθολόγιο, αποκόπτοντάς το όμως από τη γενικότερη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα και τα αιτήματα που έθεσε να είναι μεμονωμένα και αποσπασματικά.
  • Διάβημα διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και με το οποίο επιδιώκει τον αποχαρακτηρισμό βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο δημόσιο, έκαναν χτες εκλεγμένοι συνδικαλιστές σωματείων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων στους ΟΤΑ.
  • Διάβημα διαμαρτυρίας έκανε χτες αντιπροσωπεία εργαζομένων στα «Χυτήρια» Ιωαννίνων προς το υπουργείο Εργασίας για το κλείσιμο της επιχείρησης στα τέλη Οκτώβρη. Τα «Χυτήρια» απέλυσαν, ομαδικά, 47 εργαζόμενους χωρίς να υπάρχει κάποια αιτιολογία. Ενώ οι εργαζόμενοι τους τελευταίους δύο μήνες έκαναν δύο φορές επίσχεση εργασίας για καταβολή δεδουλευμένων.
  • Νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινούν οι εργαζόμενοι της βόρειας Ελλάδας στον κλάδο των εμφιαλωμένων ποτών. Με απόφαση του Συνδικάτου πωλητών - οδηγών και βοηθών εμφιαλωμένων ποτών Βόρειας Ελλάδας, από την 1η μέχρι και τις 6 Δεκέμβρη θα πραγματοποιούνται καθημερινά 3ωρες στάσεις εργασίας στην αρχή κάθε βάρδιας.
  • «Πολύμορφες κινητοποιήσεις», με απαρχή συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη, 2 Δεκέμβρη 2003, προαναγγέλλουν οι περίπου 3.500 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας». Διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ