Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προσπάθεια της κυβέρνησης για την παράδοση της Γενικής Τράπεζας σε διάφορους επιτήδειους και άλλα «κοράκια» της χρηματιστηριακής πιάτσας. Η όλη μεθόδευση προκαλεί τις έντονες ανησυχίες και τις αντιδράσεις των εργαζόμενων, που δηλώνουν έτοιμοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους στην κατεύθυνση διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων τους και της προστασίας του χαρακτήρα της Τράπεζας, βασικός μέτοχος της οποίας είναι το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Με αρκετή καθυστέρηση είναι η αλήθεια αντιλαμβάνονται πλέον τις συνέπειες της πολιτικής των αναδιαρθρώσεων στον τραπεζικό κλάδο και της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής σε όφελος των οικονομικά ισχυρών. Δηλώνουν αποφασισμένοι να μην διαλέξουν κάποιο από τα 3 υποψήφια αφεντικά τους αλλά να παλέψουν για τα δικαιώματά τους κλιμακώνοντας τον αγώνα με απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες πρόσφορες μορφές πάλης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος των Υπαλλήλων έδωσε χτες συνέντευξη Τύπου αναδείχνοντας τις κυβερνητικές ευθύνες και μεθοδεύσεις που εφαρμόστηκαν την τελευταία δεκαετία. Δεν είναι τυχαίο ούτε και το γεγονός, που καταγγέλθηκε χτες ότι μεγάλο μέρος από τις προμήθειες για τα διάφορα εξοπλιστικά προγράμματα χαρίζονταν στον Ομιλο Κωστόπουλου. Και βέβαια είναι γνωστό το τι επιφύλασσαν οι διάφοροι Κοντομηνάδες, οι οποίοι παριστάνοντας το στρατηγικό εταίρο θησαύρισαν σε βάρος της Γενικής. Ανάλογες είναι και οι σημερινές μεθοδεύσεις.

Τα οικονομικά δεδομένα και η συμπεριφορά ορισμένων από αυτούς που σήμερα παριστάνουν τον μνηστήρα προοιωνίζονται ανάλογες εξελίξεις σε βάρος πρώτα και κύρια των εργαζομένων. Οπως αναφέρθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου - ο μεγαλομέτοχος της «Aspis Bank» (ο ένας από του τρεις φερόμενος ως διεκδικητές) - ελέγχεται για διάφορες παραβάσεις. Ανάλογη είναι και η πορεία του έτερου επιχειρηματία - μνηστήρα που ξεπήδησε από τη χρηματιστηριακή ληστεία στο τέλη της δεκαετίας του '90.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ