Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Να ενεργοποιηθούν οι μικροί έμποροι

Να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους κόντρα στην ηγετική ομάδα της ΕΣΕΕ

Να ενεργοποιηθούν για τη μαζικοποίηση των συλλόγων και να συμπαραταχτούν μαζί της στον αγώνα για τη λύση των προβλημάτων τους, καλεί τους μικρούς εμπόρους η «Αγωνιστική Συνεργασία», ο συνδυασμός που υποστηρίχτηκε από τη ΔΗΚΕΒΕ στις πρόσφατες αρχαιρεσίες στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Στην ανακοίνωσή του, ο συνδυασμός επισημαίνει ότι στις πρόσφατες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν «μέσα σε ένα κλίμα αδιαφάνειας και παρατυπιών», ο ίδιος «αύξησε τις ψήφους του και αναδείχτηκε ανάμεσα στους πέντε συνδυασμούς τρίτη δύναμη εκλέγοντας δύο συμβούλους στο ΔΣ».

Αναφερόμενος στη Γενική Συνέλευση, τονίζει ότι αναδείχτηκε ξανά: «Η αποσιώπηση των αιτιών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και ο μονοδιάστατος προσανατολισμός της πλειοψηφούσας παράταξης, που στηρίζεται από τη ΔΑΚΜΜΕ, σε επιλογές και προώθηση πολιτικών που ταυτίζονται απόλυτα με εκείνες των ΣΕΣΜΕ, ΣΕΛΠΕ, ΣΕΒ και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρήσεων, ντόπιων και πολυεθνικών.

Η επί της ουσίας συναίνεση και στήριξη, πέρα από διαδικαστικές διαφωνίες, που απλόχερα έχουν προσφέρει και τα προηγούμενα χρόνια οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕΒΕ και ΑΣΚΜΜΕ.

Η τραγική κατάσταση και ο εκφυλισμός που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα των εμπόρων, με κύρια χαρακτηριστικά τη μετατροπή της ΕΣΕΕ από διεκδικητικό όργανο σε εργαλείο συναίνεσης και αποδοχής της πολιτικής της "ελεύθερης αγοράς", που περιθωριοποιεί και αφανίζει τις μικρές επιχειρήσεις. Την πλήρη απομαζικοποίησή της. Σήμερα στη δύναμή της είναι εγγεγραμμένοι μόλις το 10% του συνόλου των εμπόρων της χώρας μας».

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» «καλεί όλους τους μικρούς, αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους, που αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων», να «απομονώσουν με τη δράση τους την ηγετική ομάδα της ΕΣΕΕ», καθώς και: «Να απορρίψουν συνολικά τα μέτρα της κυβέρνησης (φορολογικό, κοινωνική ασφάλιση, αναπτυξιακός νόμος) και να συντονίσουν τους αγώνες τους με τους επαγγελματοβιοτέχνες και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για τη δημιουργία ενός ισχυρού αγωνιστικού αντιμονοπωλιακού ρεύματος που θα βάλει εμπόδια στα χειρότερα που έρχονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ