Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΕ
Αυξήσεις «φωτιά» στα τέλη και επίπλαστες «κόντρες

Αποκαλύπτοντας τις κάλπικες υποσχέσεις του υπουργού Οικονομίας, ότι δε θα αυξηθούν τα τιμολόγια στο επόμενο εξάμηνο (προφανώς λόγω των βουλευτικών εκλογών), η διοίκηση του ΟΤΕ προανήγγειλε αυξήσεις τιμολογίων που φτάνουν έως και 20%

Η κυβερνητική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο αποκαλύπτεται τις τελευταίες μέρες, με φόντο τις επικείμενες αυξήσεις στα τηλεφωνικά τέλη. Λίγες μόλις ώρες μετά τις δημόσιες και ...κατηγορηματικές δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη ότι «δεν πρόκειται να αυξηθούν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ το επόμενο 6μηνο, προκειμένου να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός», η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση του ΟΤΕ, έχει έτοιμες αυξήσεις, που φτάνουν έως και 20% στις αστικές κλήσεις, με την καθιέρωση της χρονοχρέωσης ανά δευτερόλεπτο. Η νέα τιμολογιακή πολιτική του ΟΤΕ έχει υποβληθεί προς έγκριση στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Η κυβέρνηση, η οποία φρόντισε με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων να θέσει τον ΟΤΕ σε λειτουργία με «ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια», δηλαδή να έχει πρώτιστο μέλημα το κέρδος, εμφανίζεται τώρα δήθεν δυσαρεστημένη με τις επιλογές της διοίκησης του Οργανισμού που αποτελούν δική τους επιλογή. Και δεν είναι μόνο η τιμολογιακή πολιτική, που δήθεν δυσαρεστεί την κυβέρνηση. Είναι και η πολιτική προσωπικού, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Λ. Αντωνακόπουλου περί απολύσεων 4.000 εργαζομένων τα επόμενα δύο χρόνια! Και στις δύο περιπτώσεις (αυξήσεις - απολύσεις), η κυβέρνηση επιχειρεί να επιρρίψει τις ευθύνες στη διοίκηση του ΟΤΕ, με προφανή σκοπό να συγκαλύψει τις δικές της αποκλειστικές ευθύνες και τις ολέθριες συνέπειες που έχει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, κοινωνικό, εργασιακό).

Πάντως, η εμφανιζόμενη ως προσωπική «κόντρα» κυβέρνησης και Λ. Αντωνακόπουλου, κάθε άλλο παρά πειστική είναι. Και οι δύο πλευρές υπηρετούν και εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική. Τυχόν υπαρκτές προσωπικές διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών για επιμέρους ζητήματα, σίγουρα δεν αφορούν τον ελληνικό λαό, που θα κληθεί, για μια ακόμα φορά, να πληρώσει το «μάρμαρο», καταβάλλοντας ακόμα πιο «τσουχτερά» τηλεφωνικά τέλη.

Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, η διοίκηση του ΟΤΕ, με χτεσινή ανακοίνωση, επιβεβαιώνει ότι έχει υποβάλει για έγκριση στην ΕΕΤΤ την «πελατοκεντρικής του φιλοσοφίας» νέα τιμολογιακή πολιτική, χωρίς επί της ουσίας να διαψεύδει τις επικείμενες αυξήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ