Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩ 2004
Οι Ιβηρες και... η αρκούδα

Τους... λογαριασμούς τους από τη φάση των προκριματικών θα λύσουν το καλοκαίρι Ελλάδα και Ισπανία

Sportidea

Τους... λογαριασμούς τους από τη φάση των προκριματικών θα λύσουν το καλοκαίρι Ελλάδα και Ισπανία
Από την Κυριακή το βράδυ τα νέα... εμπόδια της εθνικής μας στο καινούριο όνειρο (διάκριση) έχουν ταυτότητα. Είναι η οικοδέσποινα Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ρωσία που μαζί με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απαρτίζουν τον Α' όμιλο (από τους τέσσερις) στην τελική φάση του EURO 2004. Οι εντυπώσεις, ανάλογα με την οπτική, θετικές ή αρνητικές. Το γεγονός όμως είναι ένα. Απαντες θα κριθούν εντός παιδιάς.

Η αυλαία της διοργάνωσης είναι στις 12/6 με την αναμέτρηση Πορτογαλίας - Ελλάδας. Ο Ρεχάγκελ θεωρεί πως «είναι πολύ καλό. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ότι προκριθήκαμε δίκαια στα τελικά. Είμαστε γενικά το αουτσάιντερ του ομίλου, όμως πάντα και τα αουτσάιντερ έχουν πιθανότητες για κάτι καλό». Οσο για τον στόχο: «Είναι πάντα η νίκη. Αν ήμασταν η Γαλλία ή η Βραζιλία θα επιζητούσαμε και το θέαμα. Θέλουμε να παίζουμε όσο καλύτερα γίνεται, όμως πρώτα θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Ο Τσιάρτας επισήμανε: «Στην τελική φάση δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αντίπαλοι. Στην πρεμιέρα πάντα σημειώνονται εκπλήξεις. Στον αγώνα κόντρα στην Πορτογαλία, οι γηπεδούχοι θα έχουν την πίεση. Οσον αφορά τους Ισπανούς, τους αντιμετωπίσαμε και δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Η Ρωσία παραμένει μια υπολογίσιμη δύναμη».

Ο εκλέκτορας της Πορτογαλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, σχολίασε: «Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να πεις πως μια ομάδα είναι χειρότερη από μια άλλη. Βρισκόμαστε ανάμεσα σε 15 άξιες ομάδες και ο στόχος μας είναι φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Είμαστε εδώ για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Θα χρειαστούμε διαφορετική νοοτροπία αφού μετά από πολλά φιλικά θα πρέπει να αγωνιστούμε κάτω από πίεση. Οσο για την Ελλάδα, νομίζω πως μετά το φιλικό μας, έμαθα πολλά γι' αυτή». Ο ομόλογός του στην Ισπανία, Ινάκι Σάεθ, μίλησε για ανοιχτό όμιλο «με ομάδες που μπορούν να προκριθούν. Θα χρειαστεί να δώσουμε μάχη για να είμαστε πρώτοι ή δεύτεροι», ενώ ο εκλέκτορας της Ρωσίας, Γκέοργκι Γιάρτσεφ, είπε: «Βρισκόμαστε ανάμεσα σε τρεις εξαιρετικές ομάδες. Νομίζω πως έχουμε καλές πιθανότητες πρόκρισης. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Με ανησυχεί πάντως το γεγονός ότι το πρωτάθλημα της χώρας μου ξεκινάει τον Μάρτιο και οι παίκτες μου δε θα έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους».

Τα υπόλοιπα γκρουπ είναι: Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Κροατία. Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Σουηδία, Βουλγαρία, Δανία, Ιταλία. Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Τσεχία, Λετονία, Γερμανία, Ολλανδία. Ο τελικός θα γίνει στις 4/7.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ