Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ
Νέο «όχι»

Υπό τη λαϊκή πίεση, και παρά τις παρασκηνιακές κινήσεις και τις παλινωδίες, το Δημοτικό Συμβούλιο της Ν. Φιλαδέλφειας απέρριψε τη νέα υποτίθεται βελτιωμένη πρόταση για το γήπεδο της ΑΕΚ, με ψήφους 12 κατά και 6 υπέρ. Ετσι η προσπάθεια κάποιων ποδοσφαιροπαραγόντων να στήσουν μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση, στην πλάτη της ομάδας με άλλοθι το γήπεδο, ξαναέπεσε στο κενό. Η οριστική κατάληξη του θέματος θα δοθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η απόφαση του οποίου (αναμένεται αύριο) είναι τελεσίδικη.

Λογικά θα είναι και πάλι αρνητική αφού τέτοια είναι και η πρόταση του αρμόδιου εισηγητή. Να θυμίσουμε ότι ο Σύμβουλος Επικρατείας, Π. Πικραμένος, πρότεινε να γίνουν δεκτές οι προσφυγές του δήμου και κατοίκων, κρίνοντας ότι η ανέγερση νέου γηπέδου της ΑΕΚ στο χώρο του παλιού, παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις που προστατεύουν το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον. Στην περίπτωση αυτή η δημιουργία γηπέδου θα παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες. Αν και στελέχη της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ διαρρέουν ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες έχουν ήδη εξεταστεί και εγκριθεί. Αντίθετα ο πρόεδρος ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής, Γ. Γρανίτσας, αφού μίλησε για «πολιτικές και όχι μόνο σκοπιμότητες», υποστήριξε: «Αλλες λύσεις αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν, θα περιμένουμε την απόφαση του συμβουλίου επικρατείας και αναλόγως θα κινηθούμε».

Να θυμίσουμε ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Ν. Φιλαδέλφεια, είχαν επισημάνει ότι η υπόθεση αφορά «συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα - που θα έχουν τεράστια οικονομικά οφέλη από τις άλλες χρήσεις - και όχι τις πραγματικές ανάγκες του λαού για χώρους άθλησης αλλά ούτε και τις ανάγκες της ΑΕΚ ως αθλητικού σωματείου». Και απηύθυναν κάλεσμα στο λαό της περιοχής να πάρει την υπόθεση στα χέρια του: «Αγωνιστικά να διεκδικήσει την ανακατασκευή του γηπέδου στα όρια του παραχωρητηρίου και για τις χρήσεις που προβλέπονται από το παραχωρητήριο, να μη δοθεί άλλος χώρος από το Αλσος, να παλέψει ενάντια στην εμπορευματοποίηση, την υποβάθμιση της ζωής του. Να βάλει φραγμό σε όλη τη συμπαιγνία».

  • Παρελθόν αποτελεί, και τυπικά, από χτες ο Γεωργάτος για την ΑΕΚ. Πήγε στην προπόνηση, αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του, τον Μπάγεβιτς και αποχώρησε από τους Θρακομακεδόνες. Ως τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαν ρυθμιστεί οι τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε να ανακοινωθεί και επίσημα το «διαζύγιο».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ