Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Στο δρόμο 500 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης

Θα αντικατασταθούν από άλλους με μερική απασχόληση

Για πολλά χρόνια ο εκλεκτός δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης στα Ανω Λιόσια, Ν. Παπαδήμας, παίζει με την ανάγκη των εργαζομένων για εργασία, γεμίζοντας τις δημοτικές επιχειρήσεις με ομήρους και εν δυνάμει ψηφοφόρους, στήνοντας έναν από τους πιο αισχρούς ψηφοθηρικούς μηχανισμούς. Τώρα, σε συνεργασία πάλι με την κυβέρνηση, πετάει στο δρόμο ακόμα 500 εργαζόμενους μέχρι τέλος του χρόνου, που θα πάνε και αυτοί στο ταμείο ανεργίας μαζί με τους 675 που απέλυσε τον περασμένο Ιούνη. Ηδη, οι εργαζόμενοι, στο σύνολό τους, αποφάσισαν άμεσα να απαντήσουν και σήμερα προχωρούν σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 8 το πρωί έξω από το Δημαρχείο, καταγγέλλοντας όχι μόνο τις απολύσεις, αλλά και τα σχέδια της διοίκησης να εκμεταλλευτεί τώρα τη μερική απασχόληση στο Δημόσιο και τον αντιδραστικό Κώδικα των ΟΤΑ για να δημιουργήσει νέους ομήρους.

Αλλωστε, οι 1.175 και πάνω άνεργοι που υπάρχουν πλέον στα Ανω Λιόσια δημιουργούν ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα για την πόλη και αναδεικνύει την πολιτική αλητεία που παίζεται στην πλάτη τους, γιατί αυτούς τους ίδιους θα χρησιμοποιήσουν πάλι πατώντας πάνω στην ανάγκη τους για δουλιά. Είναι εργαζόμενοι, τους οποίους, το προηγούμενο διάστημα, κράταγε σε ομηρία, αφού τους προσλάμβανε μέσω των δημοτικών επιχειρήσεων με 4μηνες και 6μηνες συμβάσεις σε διάφορα προγράμματα, για να καλύψουν στην πλειοψηφία τους πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου και αυτοί οι ίδιοι θα χρησιμοποιηθούν και πάλι με νέες πιο αντεργατικές συνθήκες.

Ο δήμαρχος Ανω Λιοσίων εντελώς ωμά και προκλητικά χτες το πρωί και λίγες μέρες πριν τις γιορτές ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα απολύσει περίπου 500 εργαζόμενους από τις τρεις δημοτικές επιχειρήσεις (Ραδιοφωνίας, Κατασκευαστική και Ανάπτυξης), με δικαιολογία την έλλειψη χρημάτων.

Ηδη όμως, από τις προηγούμενες απολύσεις, όπως καταγγέλλει με χθεσινή του ανακοίνωση και το σωματείο των εργαζομένων στο δήμο, πολλές υπηρεσίες υπολειτουργούσαν και αυτή τη στιγμή ουσιαστικά πολλές από αυτές διαλύονται. Ηδη, αποκαλύπτει το σωματείο, η διοίκηση δίνει σε ιδιώτες το Πάρκο Πόλης, το ΒΙΟΠΑ, το Κοιμητήριο μέχρι και το κυλικείο στο Δημαρχείο και στοχεύει σε συνεργασία με ιδιώτες μέσα από δήμο και δημοτικές επιχειρήσεις να προσλαμβάνει εργαζόμενους με μερική απασχόληση. Αλλωστε, αυτά είναι τα νέα εργαλεία, τονίζει, που ψήφισαν στη Βουλή και στην ΚΕΔΚΕ, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΣΥΝ. Γι' αυτό, το σωματείο καλεί όλους τους μόνιμους εργαζόμενους να μπουν αποφασιστικά στη μάχη και να αντισταθούν σ' αυτήν την πολιτική με απεργίες - καταλήψεις - διαδηλώσεις. Να ενημερώσουν τους δημότες και να μην επιτρέψουν να περάσουν αυτά τα σχέδια. Να υπερασπιστούν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ