Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Τέταρτη μέρα στο δρόμο ενάντια στις απολύσεις

Νέο συλλαλητήριο σήμερα

Για το δικαίωμά τους στη δουλιά βρέθηκαν, και χτες για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, στους δρόμους οι απολυθείσες εργαζόμενες του σωματείου καθαρισμού δημοσίου (ΝΠΔΔ) που εργάζονταν στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Αρτας. Ενώ με πρωτοβουλία του Σωματείου διοργανώνεται και σήμερα στις 7 μμ συλλαλητήριο στην Αρτα στην πλατεία Κιλκίς.

Στον αγώνα των απολυμένων εργατριών, έμπρακτα, έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους το Εργατικό Κέντρο Αρτας, ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Αρτας και άλλοι μαζικοί φορείς και τα 1ο και 2ο ΤΕΕ, που γι' αυτό το θέμα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, όπου συναντήθηκαν με τις εργαζόμενες μπαίνοντας πίσω από τα πανό τους που έγραφαν: «Οχι στις απολύσεις, η τρομοκρατία δε θα περάσει» και φωνάζοντας «Μόρφωση, δουλιά, δημοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιώτης Αθ. Στάμος, που ανέλαβε την καθαριότητα στο νοσοκομείο Αρτας, απέλυσε, προφορικά, τις 30 εργαζόμενες από 1.12.03 και στη θέση τους προσέλαβε άλλο προσωπικό. Οι απολυμένες εδώ και καιρό βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις, απαιτώντας από τον εργοδότη να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα από το Σεπτέμβρη 2003 μέχρι σήμερα που έμεναν απλήρωτες, κάτι που κατάφεραν. Επίσης διεκδικούσαν μέτρα για την προστασία της υγείας τους και της δημόσιας υγείας.

Αυτή, όμως, η συνδικαλιστική δράση που ανέπτυξαν με τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου του Νοσοκομείου ενόχλησε τον εργοδότη και τις απέλυσε, αφού χρησιμοποίησε και κάθε μέτρο αυταρχισμού και τρομοκράτησης μέχρι και την Αστυνομία για εκφοβισμό τους. Ο ίδιος κατέθεσε και μηνύσεις κατά του προέδρου του ΕΚ Αρτας Νικήτα Γλυνάτση και εναντίον άλλων συνδικαλιστών.

Το ΕΚ Αρτας με ανακοινώσεις, συνέντευξη Τύπου και δηλώσεις διά του προέδρου του Ν. Γλυνάτση επισημαίνει πως οι αρνητικές αυτές εξελίξεις στο νοσοκομείο είναι αποτέλεσμα των ιδιωτικοποιήσεων στο χώρο της Υγείας. Ειδικότερα, όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΕΚ Αρτας, ο συγκεκριμένος ιδιώτης έχει παραβιάσει κάθε έννοια δικαίου. Εβαζε τις εργάτριες να υπογράφουν σε λευκό χαρτί ότι παίρνουν 500 ευρώ μισθό και τους πλήρωνε μόνον 250 ευρώ. Εχει παραβιάσει ακόμα τις συμβατικές του υποχρεώσεις που αφορούν τους όρους υγιεινής του νοσοκομείου. Ο Ν. Γλυνάτσης σημείωσε το θετικό ρόλο του σωματείου του Νοσοκομείου στην ανάδειξη του προβλήματος και για τη συμπαράστασή του στις εργαζόμενες που βοήθησε και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται. Κλείνοντας, τόνισε πως πρέπει η αγανάκτηση των εργαζομένων της περιοχής να εκφραστεί και στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές με την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής.

Χαρακτηριστική, τέλος, για την αποφασιστικότητα των απολυμένων εργατριών είναι η δήλωση της προέδρου του σωματείου τους, της Αθ. Μαλισιόβα, που πρόβαλε πως ενωμένες και ανυποχώρητες θα συνεχίσουν τον αγώνα για τα δικαιώματά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μήνυμα αλληλεγγύης από τη συναυλία για τις απολυμένες καθαρίστριες (2023-07-19 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο δικηγόρων και καλοθελητών (2007-10-17 00:00:00.0)
Επεται συνέχεια στον «Ευαγγελισμό» (2007-07-27 00:00:00.0)
Στο δρόμο 30 εργαζόμενες (2003-12-04 00:00:00.0)
Προκλητική στήριξη της εργοδοσίας (2000-11-11 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα με άλλες μορφές πάλης (1997-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ