Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα γενέθλια της κυρίας...

Η κυρία γνωστού επιχειρηματία της Λάρισας είχε τα γενέθλιά της κι ήθελε να τα γιορτάσει με τις φίλες της. Δεν ήθελε, όμως, να τις πάει σε ταβέρνα, ή σε μπαρ, καθότι η θέση της δεν της το επιτρέπει. Σκέφτηκε, λοιπόν, να ζητήσει από το δήμο να της παραχωρήσει χώρο στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - ναι, αυτή που εγκαινίασε, πριν λίγες μέρες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας - για να δεξιωθεί εκεί τις φίλες της.

Ασμένως ανταποκρίθηκε στο αίτημά της ο δήμαρχος Λάρισας, Κ. Τζανακούλης. Φυσικά, με το αζημίωτο, αφού - κατά την άποψη του δημάρχου - για ό,τι προσφέρει ο δήμος πρέπει να πληρώνεται. Η γιορτή που οργάνωσε η εορτάζουσα ήταν αντάξια του ονόματός της, καθώς πλήθος κυριών της «υψηλής κοινωνίας» της πόλης παραβρέθηκαν κι απόλαυσαν το νέκταρ και την αμβροσία, όπως χαρακτηρίστηκε το «μενού».

Μάλιστα, επειδή οι καλεσμένες φορούσαν ακριβά κοσμήματα, η οικοδέσποινα έφερε «σεκιούριτι» να τις φυλάει. Το «κιτς» θέαμα θύμιζε την εποχή της χούντας και, με το που τέλειωσε το φαγοπότι, πολλές από τις προσκεκλημένες ανέβηκαν να δουν και μερικούς πίνακες. Διότι, μπορεί να μην καταλαβαίνουν από ζωγραφική όσο από διακόσμηση, αλλά ως κυρίες της «υψηλής κοινωνίας» είναι απαραίτητο να φαίνεται ότι ασχολούνται με την τέχνη.

Θα τρίζουν τα κόκαλα του μεγάλου δωρητή Γεωργίου Κατσίγρα και του αείμνηστου δημάρχου Αριστείδη Λαμπρούλη - των δυο ανθρώπων που εμπνεύστηκαν το μεγάλο έργο της Πινακοθήκης και ξόδεψαν μεγάλο μέρος της ζωής τους για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα - για την προσπάθεια του σημερινού δημάρχου Λάρισας να μετατρέψει το «Σπίτι της Τέχνης» σε «Οίκο Εμπορίου».


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ