Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Le Divorce»

Η Ιζαμπέλ Γουόκερ μια νεαρή από την Καλιφόρνια φτάνει στο Παρίσι, για να επισκεφθεί την έγκυο αδελφή της Ρόξαν.

Η Ρόξαν έχει απατηθεί από το σύζυγό της και όλα δείχνουν ότι οδεύουν προς το διαζύγιο. Στο μεταξύ, η Ιζαμπέλ ερωτεύεται έναν παντρεμένο Γάλλο διπλωμάτη, ο οποίος τυχαίνει να είναι θείος του άπιστου συζύγου της Ρόξαν. Καθώς το σκάνδαλο παίρνει διαστάσεις, οι δύο αδελφές ψάχνουν για εκδίκηση και καθώς οι οικογένειες γνωρίζονται καλύτερα, οι σχέσεις τους μπερδεύονται ακόμη περισσότερο όταν γίνεται γνωστή η αξία ενός πίνακα ζωγραφικής (εκατομμυρίων δολαρίων) που έχει στην κατοχή της η Ρόξαν.

Εντελώς ξαφνικά, ένα έγκλημα πάθους αναστατώνει όλο το σκηνικό και εμφανίζει τη σύγκρουση των δύο πολιτισμών.

Το «Le Divorce» βασίστηκε στο βιβλίο της Ντάιαν Τζόνσον. Η ταινία δεν ξέρω πού βασίστηκε. Μάλλον λίγο μπερδεμένα μας παραθέτει τα ερωτικά καμώματα των δύο πρωταγωνιστριών ο Τζέιμς Αϊβορι. Μέτριο σενάριο με τρύπες στους χαρακτήρες και αδικαιολόγητες καταστάσεις και ένα μπουρδούκλωμα χωρίς τέλος. Ατάκες που δε βρίσκουν το στόχο και ένας συσχετισμός δύο πολιτισμών που φτάνει στα όρια της χαζομάρας. Η συντηρητική Γαλλία ενάντια στην ανάλαφρη Αμερική. Και τώρα η ερώτηση. Ο Αϊβορι έκανε την ταινία για να «εξυμνήσει» το βιβλίο της Ντάιαν Τζόνσον ή μήπως εξυπηρετεί κάποια παιχνίδια μάρκετινγκ μετά από την κόντρα που είχε Γαλλία και Αμερική με αφορμή τον πόλεμο στο Ιράκ;

Πολιτική και κινηματογράφος όταν μπερδεύονται, τα πράγματα γίνονται σκούρα. Ακόμη και μία κωμωδία μπορεί να γίνει καχύποπτη και επίπεδη όπως ακριβώς η πολιτική.

Κομεντί αμερικανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία, Τζέιμς Αϊβορι. Με τους: Κέιτ Χάντσον, Ναομί Γουότς, Λέσλι Καρόν, Τιερί Λερμίτ, Γκλεν Κλόουζ, Στούαρντ Τσάνινγκ, Σαμ Γουότερσον, Μπίμπι Νιούγουριθ, Στέφεν Φράι, Ζαν Μαρκ Μπαρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ