Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΣΙ
Αλλαξαν το όνομα του αφεντικού για να φάνε τα λεφτά των εργατών

Σε χοντρή «κομπίνα» κατέφυγε ο Θ. Καλογερίδης, ιδιοκτήτης του ναυπηγείου ΝΑΥΣΙ της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, για να «φάει» τα δεδουλευμένα που οφείλει στους έκτακτους εργαζόμενους του ναυπηγείου του, εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο. Αυτό αποκαλύφθηκε στις 2 Δεκέμβρη, μέσα στο Πρωτοδικείο Πειραιά, όταν κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του από το Γενάρη του 2003 οι έκτακτοι εργαζόμενοι, απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, έκπληκτοι οι εργαζόμενοι άκουσαν το δικηγόρο του Καλογερίδη να αναφέρει ότι πλέον το ναυπηγείο δεν ανήκει στον Καλογερίδη, αλλά σε κάποια άλλα άτομα, τα οποία είναι εντελώς άγνωστα στη Ζώνη και άσχετα με τον κλάδο! Μάλιστα ο δικηγόρος του επιχειρηματία κατέθεσε στο δικαστήριο και στο σχετικό Φύλλο της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ α.φ. 3307, 5 Γενάρη 2001) στο οποίο ανέγραφε και τη σύσταση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΝΑΥΣΙ. Ο δικαστής με βάση αυτό το στοιχείο επιχείρησε να συμφωνήσει με το δικηγόρο ότι δεν μπορεί να δικαστεί ο Καλογερίδης, όμως κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, των οποίων το «παρών» ήταν μαζικό, αλλά και των συνδικαλιστών του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, τελικά η δίκη έγινε και εκδόθηκε μάλιστα απόφαση καταδικαστική. Στον Θ. Καλογερίδη και στον γιο του Ι. Καλογερίδη επιβλήθηκε, στον καθένα, από ένας χρόνος φυλακή και από 26.000 ευρώ πρόστιμο! Οι δύο άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Στη μήνυση συμπεριλαμβανόταν και ο Δ. Μανικόπουλος, μέλος της διοίκησης της ΝΑΥΣΙ, ο οποίος απαλλάχτηκε.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου, οι έκτακτοι εργαζόμενοι της επιχείρησης, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι της Ζώνης, εδώ και ένα χρόνο και παρά την ανεργία που μαστίζει τον κλάδο, δεν έχουν πιάσει «εργαλείο» στη ΝΑΥΣΙ. Η απόφαση αυτή θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι να εξοφληθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος. Τεράστια ποσά από δεδουλευμένα οφείλει ο Καλογερίδης και στους μόνιμους εργαζόμενους του ναυπηγείου. Ομως εκεί του κάνει «πλάτες» το εργοστασιακό σωματείο, που ανήκει στην ΠΑΣΚΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ