Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Αύξηση 49,13% στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Η μεγάλη ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους εκπαιδευτικούς κατά 49,13% και ταυτόχρονα η σημαντική μείωση του συνολικού αθροίσματος ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ, είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά των εκλογών για την ανάδειξη των νέων ΔΣ στις ΕΛΜΕ της Πελοποννήσου.

Οι εκλογές των καθηγητών στην Πελοπόννησο, που ολοκληρώθηκαν μόλις προχτές στη Λακωνία - όπου ψήφισαν 5.177 και η μαζικότητα αυξήθηκε κατά 6,83% - έστειλαν μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Τη μερίδα του «λέοντος» από τις σοβαρές απώλειες της ΠΑΣΚ (-3,85%) πήρε το ΠΑΜΕ που αύξησε τη δύναμή του (από 9,78% εκτινάχτηκε στο 13,80%), κερδίζοντας παράλληλα και τις τρεις έδρες που χάνει η ΠΑΣΚ και από 10 ανέρχεται στις 13. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ταξικές δυνάμεις μετά από 14 χρόνια εκλέγουν έδρες στα ΔΣ των ΕΛΜΕ Πάτρας, Καλαμάτας, Τρίπολης και Κορίνθου. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες δυνάμεις, η ΔΑΚΕ μείωσε τα ποσοστά της κατά 0,94%, η «Συνεργασία» αύξησε τα ποσοστά της κατά 1,4% και οι «Παρεμβάσεις» παρέμειναν στάσιμες, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση πως αποτελούν σχήματα επιμεριστικά, τοπικού χαρακτήρα και με μεμονωμένες δυνάμεις.

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέων ΔΣ των ΕΛΜΕ Πελοποννήσου, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου είναι:

Το ΠΑΜΕ πήρε 13,80% και 13 έδρες από 9,78% και 10 έδρες, η ΠΑΣΚ πήρε 30% και 26 έδρες από 33,85% και 29 έδρες, η ΔΑΚΕ πήρε 27,98% από 28,92% και παρέμεινε στις 26 έδρες, η «Συνεργασία» πήρε 16,67% από 15,19% και παρέμεινε στις 11 έδρες και η «Παρέμβαση» πήρε 8,75% από 8,30% και παρέμεινε στις 6 έδρες.

Σε ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στην Πελοπόννησο χαιρετίζουν «όλους τους συναδέλφους που με τη δράση τους έδωσαν δύναμη στο ΠΑΜΕ, συνέβαλαν για να γίνει ένα σημαντικό βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση» και συμπληρώνουν τονίζοντας: «Το αποτέλεσμα των εκλογών, η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων προσδίδουν νέες ευθύνες στο ΠΑΜΕ για την οργάνωση της πάλης των εκπαιδευτικών για ένα κίνημα ισχυρό, ταξικό, σίγουρο αποκούμπι των εκπαιδευτικών ενόψει της αντεργατικής - αντιεκπαιδευτικής θύελλας που βιώνουμε, αλλά κι αυτής που έρχεται. Το ΠΑΜΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποκριθεί στις νέες σύγχρονες απαιτήσεις του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ