Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΖΑΝΗ - ΜΑΒΕ
Παραμένουν απλήρωτοι

Με τις αποσκευές τους γεμάτες... υποσχέσεις επέστρεψαν στην Κοζάνη οι εργαζόμενοι της ΜΑΒΕ, που συναντήθηκαν χτες και προχτές με τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης στην Αθήνα, προκειμένου να τους εκθέσουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, ύστερα από το κλείσιμο των μεταλλείων το 2002. Οι 31 εργαζόμενοι που έχουν απομείνει στην επιχείρηση παραμένουν απλήρωτοι τους δέκα τελευταίους μήνες, παρά το γεγονός ότι εργάζονται στα έργα ανάπλασης των μεταλλείων, για τα οποία η ιδιοκτήτρια εταιρία έχει εξασφαλίσει για το 2004 κονδύλια ύψους 13.000.000 ευρώ.

Τόσο ο υφυπουργός Εργασίας Λ. Τζιόλας, όσο και ο υφυπουργός Οικονομικών Χ. Πάχτας υποσχέθηκαν για μια ακόμη φορά ότι θα προωθήσουν λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων, χωρίς ωστόσο να δεσμευτούν πάνω σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Από την πλευρά της κυβέρνησης καμιά απάντηση δε δόθηκε για το μέλλον των 31 εργαζομένων, με δεδομένο ότι τα μεταλλεία δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν, αφού η χρήση του αμίαντου έχει απαγορευτεί. Με γενικόλογες υποσχέσεις για ρύθμιση των χρεών της επιχείρησης προς το ΙΚΑ και για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη παρέπεμψαν τη διευθέτηση του θέματος στη νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους που προγραμματίζεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι προχωράνε τη Δευτέρα σε Γενική Συνέλευση, προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους και να καθορίσουν τη στάση τους ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις. Πέρα από την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, ζητάνε να βρεθεί οριστική λύση στο εργασιακό τους πρόβλημα, αφού μετά το κλείσιμο των μεταλλείων οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ