Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ' ΚΠΣ
Επιχείρηση εξωραϊσμού

Διαδοχικές κυβερνητικές συσκέψεις είχαν χτες ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί, με στόχο την προβολή και διαφήμιση της κυβερνητικού έργου σε τομείς που αφορούν τις μεταφορές, τη λεγόμενη «αγροτική ανάπτυξη» και την Υγεία. Με δεδομένο, ότι απομένουν μόλις 4 μήνες -το πολύ- μέχρι την ημέρα που θα ανοίξουν οι κάλπες, είναι βέβαιο ότι και η χτεσινή σύσκεψη, εντάσσεται τόσο στο ξεδίπλωμα της προπαγανδιστικής εκστρατείας των κυβερνώντων σε κρίσιμους τομείς, με στόχο την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου όσο και στο να μη χαθούν κοινοτικά κονδύλια που δικαιούται η Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι με τις δηλώσεις του ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρ. Βερελής, επιχείρησε να ωραιοποιήσει μέχρι εξιδανικεύσεως τη... μελλοντική «ποιότητα ζωής» για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα του Λεκανοπεδίου και της χώρας. Στα πλαίσια αυτά, αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνει η κυβέρνηση με τα - χρηματοδοτούμενα και από την ΕΕ - προγράμματα για την «αναβάθμιση» των συγκοινωνιών, τη δρομολόγηση του τραμ, του προαστιακού, σιδηροδρομικών αξόνων κλπ. κλπ.

Στη σύσκεψη μετείχαν και οι υπουργοί Γεωργίας Γ. Δρυς, Υγείας - Πρόνοιας Κ. Στεφανής, Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος, καθώς και οι υπουργός και υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης και Χρ. Πάχτας. Το κυβερνητικό επιτελείο προσπάθησε να προβάλλει τις επιμέρους δράσεις των υπουργείων και να αναδείξει το «συντονισμό» της κυβέρνησης στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, από τα οποία θησαυρίζουν οι ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ