Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΟΤΕ
Αυξήσεις μέσω... μειώσεων

Την αύξηση στο πάγιο κατά 3,8%, που αφορά όλους τους συνδρομητές του ΟΤΕ, ανακοίνωσε χτες η διοίκηση του Οργανισμού σε πείσμα των κυβερνητικών εξαγγελιών για πάγωμα των τιμολογίων μέχρι τις εκλογές

Χριστουγεννιάτικο χαράτσι στα τηλεφωνικά τέλη ετοιμάζει ο ΟΤΕ, παρά τις κυβερνητικές κάλπικες υποσχέσεις ότι το επόμενο 6μηνο - δηλαδή μέχρι τις εκλογές - δε θα αυξηθούν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Αυτό προκύπτει από όσα ανακοίνωσε χτες η - διορισμένη από την κυβέρνηση - διοίκηση του ΟΤΕ. Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, οι αρμόδιοι του ΟΤΕ επιχείρησαν - παρουσιάζοντας τη «νέα τιμολογιακή πολιτική του Οργανισμού» - να «χρυσώσουν το χάπι», προβάλλοντας τον ισχυρισμό πως με την καθιέρωση της χρονοχρέωσης ανά δευτερόλεπτο, «ο μέσος λογαριασμός θα μειωθεί κατά 6,3%»!

Πάντως, από τις χτεσινές ανακοινώσεις, ουδείς από τους αρμόδιους του ΟΤΕ μπόρεσε να αποσαφηνίσει από πού προκύπτει μείωση στα τιμολόγια, ποια κατηγορία συνδρομητών αφορά, αν θα υπάρξει και σε τι ποσοστό μείωση στα έσοδα του ΟΤΕ κλπ. Ωστόσο, από τις σκόπιμα ασαφείς ανακοινώσεις, εκείνο που έγινε ξεκάθαρο και αφορά όλους τους συνδρομητές είναι η αύξηση του πάγιου κατά 3,8%. Οι όποιες μειώσεις αφορούν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που γίνονται το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα και υπό την προϋπόθεση ότι η διάρκειά τους ξεπερνά τα δύο λεπτά της ώρας. Αν συντρέχουν όλα τα παραπάνω, τα οποία βέβαια συνιστούν αλλαγή στην καθημερινή χρήση του τηλεφώνου, τότε κάποιος μπορεί να ισχυριστεί - παραπλανητικά πάντα - ότι τα τιμολόγια γίνονται πιο φτηνά. Η ουσία όμως είναι ότι κάθε συνδρομητής που θα θελήσει να ακολουθήσει αυτή την τακτική, με μαθηματική ακρίβεια θα πληρώσει μεγαλύτερο τηλεφωνικό λογαριασμό.

Τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ, τα οποία τελούν υπό την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αναμένεται να ισχύσουν από τις 20 Δεκέμβρη 2003.

Σύμφωνα με τις χτεσινές ανακοινώσεις:

  • Το πάγιο τέλος αυξάνεται κατά 0,76 ευρώ και κατά 1,68 ευρώ για τις γραμμές ISDN.
  • Η χρέωση της αστικής συνδιάλεξης μέχρι τα δύο πρώτα λεπτά παραμένει στα 0,026 ευρώ. Πέραν των δύο λεπτών, καθιερώνεται η χρέωση ανά δευτερόλεπτο. Τις καθημερινές από τις 8 μ.μ. μέχρι τις 8 π.μ. και τα Σαββατοκύριακα, η μονάδα χρεώνεται 0,025 ευρώ τα Σάββατα και 0,024 τις Κυριακές.
  • Χρέωση ανά δευτερόλεπτο καθιερώνεται και στις υπεραστικές συνδιαλέξεις, με αρχική χρέωση 0,026 ευρώ μέχρι τα δύο πρώτα λεπτά και μετά χρέωση ανά δευτερόλεπτο, ανάλογα με τη χρέωση της ζώνης.
  • Οι χρεώσεις από σταθερό προς κινητό (το ποσοστό δηλαδή που εισπράττει ο ΟΤΕ) τιμολογούνται επίσης ανά δευτερόλεπτο μετά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα και χρεώνονται με 0,025 ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ