Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Νέες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

Του ανταποκριτή μας.--

Με τσουχτερές αυξήσεις σε δημοτικά τέλη και υπηρεσίες, ξεκίνησαν την κατάθεση των προϋπολογισμών τους πολλοί δήμοι της Εύβοιας, που η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ ή σε κεντροαριστερά σχήματα. Μ' αυτό τον τρόπο, προωθείται η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με βάση τους κανόνες της αγοράς, μετατρεπόμενη σε έναν επιπλέον φορομπηχτικό μηχανισμό αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων που πλήττονται πολλαπλά.

Το έργο αυτό πρώτη ανέλαβε η κεντροαριστερή συμμαχία (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) στην πρωτεύουσα του νομού, στο Δήμο της Χαλκίδας, όπου κατά πλειοψηφία επέβαλε αυξήσεις 5%, σε τέλη καθαριότητας και φωτισμού, ενώ προωθείται αύξηση στα τέλη και σε άλλες παροχές υπηρεσιών. Από την πλευρά του, ο προσκείμενος στη ΝΔ συνδυασμός «Μέλισσα 2004» του πρώην δημάρχου, πρότεινε, απλώς, αυξήσεις 3,5%.

Κοινός παρονομαστής η άσχημη οικονομική κατάσταση που και οι μεν και οι δε επικαλέστηκαν για να συμφωνήσουν, αντί για τη διεκδίκηση των τεράστιων οικονομικών πόρων που παρακρατά παράνομα η κυβέρνηση. Ομως δε διστάζουν να δημαγωγούν, ο καθένας από την πλευρά του, και να εμπαίξουν τους δημότες, συμφωνώντας στο τέλος, τα σπασμένα να πληρώσουν οι δημότες.

Μόνη φωνή αντίστασης και διεκδίκησης άλλης φιλολαϊκής πολιτικής, ο λόγος του επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Συμπαράταξη», Βαγγέλη Σταματούκου, που τόνισε ότι «οι προωθούμενες αλλαγές στην ΤΑ (με τη συναίνεση ΝΔ και ΣΥΝ) έχουν στόχο να επιβάλουν και να διευρύνουν την εφαρμογή της ανταποδοτικότητας σε όλες τις υπηρεσίες της. Ετσι, σήμερα, σημείωσε, προωθείται η αναγκαστική μεταφορά αρμοδιοτήτων, χωρίς τη συνοδεία των αναγκαίων πόρων, στην ΤΑ και η αναγκαστική υλοποίησή τους.

Η "Αγωνιστική Συμπαράταξη", συνέχισε, καταγγέλλει στο λαό της Χαλκίδας όλες αυτές τις μεθοδεύσεις, τους δήθεν "τσακωμούς" συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης που στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό και τη χειραγώγηση. Επίσης καλεί σε διεκδίκηση μιας άλλης φιλολαϊκής πολιτικής για την ΤΑ και στις επερχόμενες εκλογές με την ψήφο τους να καταδικάσουν τα κόμματα εκείνα που ψηφίζουν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική. Να υπερψηφίσουν τελικά εκείνες τις αγωνιστικές δυνάμεις που στέκονται αρωγοί στη διεκδίκηση λύσεων στα καθημερινά τους προβλήματα».

Επίσης, ο Δήμος Αρτάκης, με δημοτική αρχή προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ και δήμαρχο τον Παν. Αναστασιάδη, μετά την αστρονομική αύξηση κατά 80%, στα τέλη ύδρευσης που είχε επιβάλει, θεωρώντας ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή του επί 24 χρόνια δημάρχου Τηλέμαχου Χατζηγιαννανιέρη (στηρίζονταν από το ΚΚΕ κι άλλες δυνάμεις) είχε συμβολικό τέλος ύδρευσης, ετοιμάζεται για νέες αυξήσεις ανταποδοτικών τελών σε καθαριότητα, φωτισμό κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ