Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Μας κορόιδεψαν!»

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Α. Λιοσίων με τον νέο εμπαιγμό από την πλευρά τόσο της κυβέρνησης, όσο και δήμου. O «Ρ» μίλησε με σεισμόπληκτους που κινδυνεύουν εκτός από άστεγοι να είναι και άνεργοι, αφού εργάζονται στις δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Ανω Λιοσίων, όπου η διοίκηση του δήμου απολύει 500 εργαζόμενους μετά τους 650 που απέλυσε το καλοκαίρι. Συνεπώς δεν ξέρουν «εάν αύριο θα έχουν δουλιά ή θα βρεθούν στο δρόμο και χωρίς σπίτι», όπως είπαν.

Ο 42χρονος Παναγιώτης, ο οποίος ζει με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους σε κοντέινερ και εργάζεται στις δημοτικές επιχειρήσεις, δήλωσε στο «Ρ»: «Κάναμε σύμβαση με το δήμο να αναλάβει αυτός να μας φτιάξει το σπίτι με 150.000 δρχ. το τετραγωνικό μέτρο, ενώ το κτίσιμο του υπογείου θα γινόταν δωρεάν. Εχουμε φτάσει στο τέλος του 2003 και έχουμε φτάσει στα πλακάκια. Τώρα μας λένε φτιάξτε το μόνοι σας. Για να τελειώσει το σπίτι μου υπήρχε ένα υπόλοιπο. Αν το φτιάξουμε μόνοι μας, θα μας κοστίσει πολλά χρήματα παραπάνω. Από πού θα τα βγάλουμε; Ο δήμος μάς άφησε ξεκρέμαστους. Μας κορόιδεψαν».

Πιο «τυχερός» ο Δημήτρης, 48 χρονών - και αυτός με τρία παιδιά και υπάλληλος στις δημοτικές επιχειρήσεις - που το σπίτι είναι «στα τελειώματα, αλλά χρειάζεται ένα σημαντικό ποσό για να ολοκληρωθεί». «Το ποσό αυτό θα πολλαπλασιαστεί, αν το φτιάξουμε μόνοι μας», δήλωσε. Η απάντηση που πήρε απ' την κατασκευαστική επιχείρηση ήταν πως έχουν σταματήσει τις εργασίες, γιατί ο δήμος δεν πληρώνει. Ο δήμος απ' την πλευρά του απάντησε «το λιγότερο προκλητικά»: «Δε φτάνει που φτάσατε μέχρι εκεί, κάντε και κάτι μόνοι σας»! Ο Δημήτρης κατήγγειλε επιπλέον στο «Ρ» πως «και αυτά που φτιάξανε μέχρι στιγμής τα φτιάξανε άρπα κόλλα, με υλικά τελευταίας κατηγορίας».

«Ο δήμος μάς είχε πει πως θα μας φτιάξει το σπίτι με το δάνειο που πήραμε με οικονομικό τρόπο. Το υπόγειο φτιάχτηκε μόλις πέντε μήνες πριν!», δήλωσε στο «Ρ» ο Φάνης, 28 χρόνων, ο οποίος ζει μετά το σεισμό με την έγκυο γυναίκα του και τη μητέρα του σε κοντέινερ. Η μητέρα του πήγε πρόσφατα να ενημερωθεί για την εξέλιξη της ανακατασκευής απ' την εταιρία που έχει αναλάβει το κτίσιμο, της έδωσαν την ίδια απάντηση: Θα σταματήσουν οι εργασίες...

Η απόγνωση του Φάνη και η αβεβαιότητα για το μέλλον ήταν έκδηλη στη συζήτηση που είχαμε μαζί του. «Δουλεύω εδώ και δέκα χρόνια στο Δήμο Ανω Λιοσίων και αύριο δεν ξέρω αν θα έχω δουλιά με αυτά που γίνονται», είπε. «Το να το φτιάξουμε μόνοι μας σημαίνει πολλά εκατομμύρια περισσότερα, πού θα τα βρούμε; Εγώ δουλεύω στο δήμο και αύριο δεν ξέρω αν θα έχω δουλιά και η μητέρα μου παίρνει μια σύνταξη πείνας, 300 ευρώ. Εμείς τα δώσαμε στο δήμο, γιατί σύμφωνα με αυτά που μας λέγανε θα ήταν πιο οικονομικά. Μας κορόιδεψαν. Αλλα υποσχέθηκαν και άλλα κάνουν. Τώρα δεν έχουμε στο ήλιο μοίρα, θα φέρουμε και παιδί στον κόσμο σε λίγους μήνες, πώς θα το μεγαλώσουμε;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ