Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σκότωσαν τον οικοδόμο δύο φορές

«Το Σάββατο είχαμε τρεις νεκρούς, σήμερα άλλος ένας, 70 από τις αρχές του 2002 στις κατασκευές στην Αττική. Αύριο ποιανού θα είναι η σειρά; Σειρά μας να "σκοτώσουμε" την αντιλαϊκή αντεργατική τους πολιτική για να ζήσουμε». Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, μετά την είδηση του νεκρού οικοδόμου στο Μαρούσι.

«Σήμερα, σημειώνει, θρηνούμε έναν ακόμα συνάδελφο, που σκότωσε η απληστία της εργοδοσίας, που προκειμένου να θησαυρίσει, έβαλε όπως συνήθως σε δεύτερη μοίρα τη ζωή ενός εργάτη, χωρίς να πάρει τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας. Ομως την πρώτη και κύρια ευθύνη φέρει η κυβέρνηση, που με την πολιτική της οπλίζει το χέρι της εργοδοσίας να ξεσαλώσει, να αυθαιρετεί, να ασυδοτεί και στην ουσία να καταργεί κάθε εργασιακό δικαίωμα. Σήμερα, προχώρησαν ακόμα παραπέρα, σκότωσαν τον συνάδελφο δύο φόρες. Αφού τον ανακάλυψαν σκοτωμένο μετά από πολλές ώρες, για περίπου άλλες τόσες το άψυχο σώμα βρισκόταν στο υπόγειο του Εμπορικού Κέντρου για να εξετάσουν το πώς έπεσε, αφού βέβαια πρώτα η εργοδοσία φρόντισε να διώξει τους εργαζόμενους από τη δουλιά και εξαφανίστηκε και η ίδια».

Είναι μια ακόμα επιβεβαίωση, τονίζει καταλήγοντας, του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος και καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για τη συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική και σημειώνει: «Αλλος δρόμος από την ανατροπή της δεν υπάρχει, πρέπει να προβληματιστούμε όλοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ