Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ - «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ»
Τετράωρες στάσεις αύριο

Σε 4ωρες στάσεις εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στη νηματουργία «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα, ύστερα από ανακοίνωση της εταιρίας τη Δευτέρα, με την οποία επαναφέρει το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις στην επιχείρηση. Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο της Νάουσας, προκειμένου να αποφασίσουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους. Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται και η κινητοποίηση που αποφάσισε για το Γενάρη το συντονιστικό των εργοστασίων κλωστοϋφαντουργίας της περιοχής με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου, ενάντια στην ανεργία και το καθεστώς των εργολαβιών.

Στα εργοστάσια της «Βαρβαρέσος» αποφασίζεται μέσα στη βδομάδα το πρόγραμμα εργασίας της επιχείρησης για τη νέα χρονιά, το οποίο επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης, με κυλιόμενα ωράρια, κατάτμηση της θερινής άδειας και απλήρωτη εργασία τις Κυριακές. Παράλληλα, η εργοδοσία έχει ήδη με ανακοίνωσή της απορρίψει κάθε πρόταση του σωματείου για την προάσπιση των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, θεωρώντας απειλή για τα υπερκέρδη της κάθε υπαναχώρηση απέναντι στους εργαζόμενους.

Σε μια προσπάθεια, εξάλλου, να κάμψει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων απέναντι στα ζητήματα των εργολάβων, των σχέσεων εργασίας και των χαμηλών μεροκάματων, η διοίκηση της επιχείρησης επαναφέρει τον μπαμπούλα των απολύσεων, παρά τη δέσμευσή της πριν από λίγο καιρό ότι δε θα προχωρήσει παραπέρα στη μείωση του προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ