Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Από τη Δευτέρα κλείνουν τη χωματερή

Αμεση απάντηση στην κυβερνητική πρόκληση για 600 απολύσεις

Τη συνέχιση του αγώνα τους αποφάσισαν και χτες οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ανω Λιοσίων, μετά και την ξεκάθαρη και προκλητική απάντηση που πήραν από τον πράσινο δήμαρχο Ν. Παπαδήμα, στη συνάντηση που είχαν μαζί του, ότι θα προχωρήσει κανονικά στις 600 απολύσεις που έχει εξαγγείλει, με αρχή 210 μέχρι το τέλος του χρόνου και από το Γενάρη τμηματικά στις υπόλοιπες. Μάλιστα ήδη οι τρεις δημοτικές επιχειρήσεις (Ανάπτυξης, Κατασκευαστική και Ραδιοφωνίας) έχουν ορίσει συνεδριάσεις για σήμερα και αύριο για να εγκρίνουν τις 210 πρώτες απολύσεις.

Αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι να μην επιτρέψουν να πάρουν το δρόμο των 600 απολυμένων του δημάρχου από το περασμένο καλοκαίρι, επιβεβαίωσαν σε χτεσινή Γενική Συνέλευσή τους την απόφαση για επ' αόριστον 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με κλιμάκωση από τη Δευτέρα, με αποκλεισμό της χωματερής. Κάτι που είχαν διαμηνύσει άλλωστε ότι θα κάνουν, αν δεν ακυρωθούν οι απολύσεις μέχρι τις 20 Δεκέμβρη. Σταθερά στα αιτήματά τους όμως θέτουν και τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλιάς στο δήμο, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ενάντια στο καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που έχει επιβάλει η διοίκηση του δήμου, εφαρμόζοντας την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι όμως είναι εξοργισμένοι και με τη στάση των συνδικαλιστών της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που αρνούνται να πάνε στα Ανω Λιόσια και να μιλήσουν με τους εργαζόμενους, φοβούμενοι προφανώς τις αντιδράσεις τους. Το μόνο που δέχτηκαν είναι να συναντηθούν σήμερα με τα προεδρεία των δύο σωματείων και τον ίδιο τον δήμαρχο στα... γραφεία της ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ