Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σε αγωνιστική τροχιά και οι κτηνοτρόφοι

Θα συμμετάσχουν στο παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο της 19ης Δεκέμβρη, ενώ θα πραγματοποιήσουν και νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 12 Γενάρη

Τη συμμετοχή τους στο παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο στις 19 Δεκέμβρη αποφάσισαν οι κτηνοτρόφοι του Μοριά, σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Κυριακή στην Τρίπολη, και παράλληλα καλούν τον κτηνοτροφικό κόσμο της Πελοποννήσου σε νέο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 12 Γενάρη 2004, στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης.

Μετά από πρόσκληση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας και της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), πλήθος κτηνοτρόφων και συνδικαλιστών συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης και αφού συζήτησαν τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου, που εκπορεύονται από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που ενισχύει τις μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες σε βάρος των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και παράλληλα τους αφήνει στο έλεος των εμπόρων και των τυροκόμων, που παίρνουν σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα τους και τα πουλάνε πανάκριβα στον καταναλωτή, κατέληξαν σε κοινό ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο διεκδικούν μεταξύ άλλων:

  • Κατάργηση των «ενωτίων» (σ.σ. ειδικά σκουλαρίκια) λόγω του ότι δεν είναι εφικτό στα αιγοπρόβατα, επειδή έχει ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των ζώων, αλλά και πρόσθετου κόστους στην εκμετάλλευση.
  • Αδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα ήδη υπάρχοντα ποιμνιοστάσια που λειτουργούν εκτός οικισμού ανεξάρτητα της ημερομηνίας κατασκευής τους. Ανάληψη του κόστους ύδρευσης και ηλεκτροδότησης από την πολιτεία.
  • Δημιουργία κτηνοτροφικών ζωνών σε κάθε δήμο με επιδότηση στο κόστος μετεγκατάστασης των ήδη υπαρχόντων «μαντριών».
  • Να σταματήσει το «καθεστώς» εισαγωγής ζώντων ζώων και σφάγιων ανεξέλεγκτα με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην υγεία του πληθυσμού και στην εθνική και οικιακή οικονομία.
  • Κατάργηση των ποσοστώσεων και των προστίμων συνυπευθυνότητας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ