Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Προσπαθούν να εκφοβίσουν αγωνιστές

Στο Αστυνομικό Τμήμα οδηγήθηκαν μέλη της ΚΝΕ επειδή μοίραζαν ανακοινώσεις έξω από σχολείο

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός, που ξυπνά όπου υπάρχει λαϊκή διεκδίκηση, χτύπησε και πάλι, με στόχο για μια ακόμα φορά τους μαθητικούς αγώνες. Το σκηνικό επαναλήφθηκε χτες το πρωί, έξω από το 1ο ΤΕΕ Ηλιούπολης, οι μαθητές του οποίου έχουν προχωρήσει σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές ελλείψεις σε υποδομή, αλλά και για το κλίμα αυταρχισμού που μόλις δύο μέρες πριν είχε εκδηλωθεί με την παρουσία της Αστυνομίας στο σχολείο.

Αστυνομικοί πλησίασαν χτες τα μέλη της ΚΝΕ που διένειμαν ανακοίνωση της Οργάνωσης, που κατήγγειλε τα παραπάνω. Σύμφωνα με παρόντες στο περιστατικό, οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στο Τμήμα με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων, παρά το γεγονός ότι είχαν μαζί τους ταυτότητες. Εκεί έσπευσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Συσπείρωσης που έκαναν διάβημα στον υποδιοικητή του Τμήματος, ενώ τηλεφωνικό διάβημα έκανε και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, Αχιλ. Κανταρτζής. Στα παραπάνω διαβήματα, η διοίκηση του Τμήματος επικαλέστηκε ανάμεσα σε άλλα την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που η κυβέρνηση προώθησε κατά τους μεγάλους μαθητικούς αγώνες για να στηθούν τα «μαθητοδικεία» και να τρομοκρατηθούν οι αγωνιζόμενοι μαθητές. Επίσης επικαλούνταν το δήθεν δικαίωμα της Αστυνομίας να προσάγει όποιον αυτή θεωρεί σκόπιμο, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το σαθρό νομοθετικό πλαίσιο (ΠΔ 141/91 παράγραφος 74) που ευθύνη της κυβέρνησης καταστρατηγεί τις ελευθερίες των ανθρώπων.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν επρόκειτο για τυχαίες προσαγωγές, αλλά για μέλη της ΚΝΕ, που απλά μοίραζαν ανακοινώσεις, οι οποίοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι. Σημειώνεται επίσης ότι (όλως τυχαίως;) στο Τμήμα, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκαν και μέλη του περσινού 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου, για κατάθεση σχετικά με τις περσινές σε κινητοποιήσεις.

Απάντηση στις προσπάθειες εκφοβισμού

Με ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Ηλιούπολης του ΚΚΕ εντάσσουν το χτεσινό περιστατικό στη γενικότερη συστηματική προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων και της νεολαίας που αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές πολιτικές, σημειώνοντας ότι στην Ηλιούπολη, το τελευταίο διάστημα, υπήρξαν χαρακτηριστικά τέτοια γεγονότα με πρόσφατη την προσπάθεια να ασκηθούν διώξεις ενάντια σε μέλη της επιτροπής αγώνα ενάντια στο ΚΥΤ. «Τα ΜΑΤ πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης μας και η αστυνομική αυθαιρεσία έγινε ασφυκτική στην περιοχή του ΚΥΤ. Φτάσαμε στο σημείο να κυνηγούν οι αστυνομικές δυνάμεις τους μαθητές που αγωνίζονται για μια καλύτερη παιδεία. Χτες, η αστυνομική αυθαιρεσία, με κυβερνητικές βεβαίως εντολές, έφτασε στο σημείο να προχωρήσει σε σύλληψη δύο μελών της ΚΝΕ επειδή μοίραζαν προκηρύξεις της οργάνωσής τους έξω από το σχολείο που βρισκόταν σε αγωνιστική κινητοποίηση», σημειώνουν στην ανακοίνωση οι ΚΟ Ηλιούπολης και τονίζουν ότι ο λαός πρέπει να υψώσει μέτωπο αντίστασης και αγώνα σε αυτές της πολιτικές και κανένας εκφοβισμός, «κανένα αστυνομοκρατικό μέτρο δεν πρόκειται να υποτάξει τον αδούλωτο λαό, τη θέλησή του για μια καλύτερη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ