Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο ΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Κλειστό λόγω ανυπαρξίας θέρμανσης

«Λουκέτο» στο σχολείο τους, ως πρώτο προειδοποιητικό μέτρο, αναγκάστηκαν να βάλουν χτες το πρωί, οι μαθητές του 1ου ΕΛ N. Ιωνίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την απαράδεκτη κατάσταση να κάνουν μάθημα σε αίθουσες «ψυγεία», αφού η θέρμανση είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Το συγκεκριμένο σχολείο στεγάζεται, όπως και πολλά άλλα, σε κτίριο που έχει τουλάχιστον 30 χρόνια ζωής και έχει σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής. Αν και πρόσφατα έγιναν διάφορες επισκευές, ο καυστήρας άλλαξε, αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού δημιουργήθηκαν μια σειρά προβλήματα και φθορές στα καλοριφέρ του σχολείου, με αποτέλεσμα πολλά να σπάσουν. Ολο αυτό το διάστημα, ασκούνται πιέσεις στο Δήμο Ν. Ιωνίας, ώστε να πάψουν τα μερεμέτια και τα μπαλώματα και να βρεθεί μια οριστική λύση.

Με αφορμή το χτεσινό τσουχτερό κρύο, που ήταν η σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι», οι μαθητές προχώρησαν στο κλείσιμο του σχολείου, με τη συμπαράσταση καθηγητών, αλλά και του Συλλόγου Γονέων και πραγματοποίησαν πορεία προς το Δημαρχείο. Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα της θέρμανσης θα λυθεί οριστικά την περίοδο των Χριστουγέννων, αφού ...τώρα έχει αλλάξει ο εργολάβος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ