Δευτέρα 3 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Χώρα του ελεύθερου... δουλεμπορίου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Προσμένοντας ένα καλύτερο αύριο, έχοντας πιστέψει την εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζονται σε ταινίες και ειδήσεις για τη «χώρα των ευκαιριών», ορδές πεινασμένων, απογοητευμένων, ανέργων και κυνηγημένων μεταναστεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από όλες τις μεριές του κόσμου... καταλήγοντας να γίνονται σύγχρονοι σκλάβοι.

Το τραγικό και εξωφρενικό αυτό συμπέρασμα δεν είναι «προπαγάνδα» κάποιων ή κύκλων που «εχθρεύονται τις ΗΠΑ», αλλά της ίδιας της αναφοράς της CIA! Συγκεκριμένα, στην έκθεση της μυστικής υπηρεσίας - που δημοσιεύτηκε στο χτεσινό φύλλο των «Νιου Γιορκ Τάιμς» - με αδρά χρώματα περιγράφονται διάφορες πτυχές παράνομης δραστηριότητας που έχει ως αποτέλεσμα περίπου 50.000 γυναίκες και παιδιά από την Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Ανατολική Ευρώπη να έχουν μεταφερθεί στις ΗΠΑ και εξαναγκάζονται να εργάζονται ως πόρνες, παράνομοι εργάτες και οικιακές βοηθοί.

Την έκθεση συνέταξε αναλυτής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε θέματα ασφαλείας κατόπιν ειδικής αναθέσεως από την CIA και πάντα σύμφωνα με αυτή, επί πολλά χρόνια, τα στελέχη των υπηρεσιών δίωξης έχουν λάβει στα χέρια τους στοιχεία από σποραδικές υποθέσεις εκμετάλλευσης μεταναστριών γυναικών και παιδιών, ορισμένα ηλικίας ακόμη και 9 ετών. Ομως στην έκθεση τονίζεται πως οι άνδρες των διωκτικών αρχών σε γενικές γραμμές αποφεύγουν να αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις, επειδή είναι δύσκολο να επιλυθούν και να ασκηθούν διώξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ