Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ
Για απιστία παραπέμπεται η διοίκηση

Με την κατηγορία της απιστίας (πλημμέλημα) διώκονται τα μέλη του ΔΣ για το θέμα της ανάθεσης κατασκευής στην εταιρία ΜΕΤΚΑ της νέας μονάδας ισχύος 380MW στο Λαύριο. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε χτες από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνά Θεοδωροπούλου μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία χαρακτήριζαν παράνομη την ανάθεση στη συγκεκριμένη εταιρία. Προηγήθηκε εισαγγελική έρευνα, την οποία διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των δημοσιευμάτων.

Από την πλευρά της η ΔΕΗ σε πολυσέλιδη ανακοίνωση - απάντηση στα επικριτικά δημοσιεύματα επισημαίνει:

  • Τόσο η διαδικασία του Διαγωνισμού, όσο και τα κριτήρια συμμετοχής σ' αυτόν επιλέχτηκαν από τη ΔΕΗ με κύριο γνώμονα την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής ενδιαφερόμενων Οίκων, και την ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού.
  • Οτι οι επιλογές της Επιχείρησης υπήρξαν επιτυχείς κρίνοντας εκ του γεγονότος ότι τελικά στο Διαγωνισμό συμμετείχαν, άμεσα ή έμμεσα, όλοι οι δραστηριοποιούμενοι στην ελληνική αγορά μεγάλοι κατασκευαστές αεριοστροβίλων, (General Electric, Ansaldo με τεχνολογία Siemens, Alstom).
  • Οι αιτιάσεις που υιοθετούνται από το υπόψη δημοσίευμα ότι δηλαδή η ΔΕΗ έκανε δεκτές στο Διαγωνισμό εταιρίες που δεν πληρούσαν τους όρους της Διακήρυξης, είναι, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που παρατέθηκαν, εντελώς αβάσιμες και στηρίζονται σε μη επαληθεύσιμες, και αυθαίρετες υποθέσεις και όχι σε πραγματικά περιστατικά και στοιχεία και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς, καθαρά επιχειρηματικούς.
  • Η μειοδότρια εταιρία ΜΕΤΚΑ ΑΕ παρέχει όλα τα εχέγγυα για την επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου, όπως άλλωστε έχει αποδείξει και από την ανάληψη και άλλων σημαντικών έργων ηλεκτροπαραγωγής της Επιχείρησης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ