Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συντονίζουν τον αγώνα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική

Στις 11 Γενάρη 2004,, θα γίνει νέα σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστικών στελεχών στη Ν. Χαλκηδόνα

Με συντονισμένο αγώνα για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής συμφώνησαν να απαντήσουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Θεσσαλονίκης στα μέτρα αφανισμού τους που προβλέπονται με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.

Σε πλατιά σύσκεψη που διοργανώθηκε από την ΠΑΣΥ στο Δημαρχείο των Κυμίνων ο Βαγγέλης Μπούτας και άλλα αγροτικά στελέχη ενημέρωσαν τους παραγωγούς για την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ, σημειώνοντας ότι η πληροφόρηση για το θέμα αυτό από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρύβει το γεγονός ότι σε 10 το πολύ χρόνια οι μικρομεσαίοι αγρότες θα βρίσκονται εκτός παραγωγής. Οι περικοπές των επιδοτήσεων, σημείωσε ο Βαγγ. Μπούτας, θα γίνουν αισθητές από το 2005 και στην επόμενη οκταετία θα μειώνεται σταδιακά το ήδη πενιχρό εισόδημα των αγροτών. Με τα δεδομένα αυτά ο αγροτικός κόσμος που έχει απομείνει στην ύπαιθρο θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τις εστίες του.

Οπως αναφέρθηκε από τους ομιλητές, ήδη κάνουν την εμφάνισή τους μεσιτάδες που για λογαριασμό μεγάλων εταιριών ενδιαφέρονται να αγοράσουν γη, προδιαγράφοντας το όχι μακρινό μέλλον που δεν είναι άλλο από το ξερίζωμα της φτωχής αγροτιάς και την επανεμφάνιση των τσιφλικιών.

Στο τέλος της σύσκεψης, εξελέγη επιτροπή της ΠΑΣΥ και αποφασίστηκε να γίνει νέα ευρύτερη σύσκεψη στη Ν. Χαλκηδόνα στις 11 Γενάρη του 2004. Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης η ήδη εκλεγμένη επιτροπή θα πλαισιωθεί με αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη από όλο το νομό Θεσσαλονίκης. Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων στο άμεσο χρονικό διάστημα θα αποτελέσει το αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια της έκθεσης «AGROTIKA» στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ