Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
«Εφυγε» η Ναντιέζντα Γκαριφούλινα

Η Ν. Γκαριφούλινα, μέλος αντιπροσωπείας του ΚΕΚΡ σε μια από τις προσφυγές του κόμματος στη «Δικαιοσύνη» της καπιταλιστικής Ρωσίας
Η Ν. Γκαριφούλινα, μέλος αντιπροσωπείας του ΚΕΚΡ σε μια από τις προσφυγές του κόμματος στη «Δικαιοσύνη» της καπιταλιστικής Ρωσίας
Οπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο της Ενωσης Κομμουνιστικών Κομμάτων - ΚΚΣΕ (ΕΚΚ - ΚΚΣΕ), στις 28 Δεκέμβρη 2003 «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας η συντρόφισσα Ναντιέζντα Γκαριφούλινα, γνωστή δημοσιογράφος και μέλος του Συμβουλίου της ΕΚΚ - ΚΚΣΕ.

Η Ν. Γκαριφούλινα μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση παρέμεινε πιστή στις κομμουνιστικές ιδέες και ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας «Σοβιέτσκαγια Ρωσία», κι αργότερα των εφημερίδων «Τρουντοβάγια Ρωσία» και «Γκλάσνοστ», καθώς και του περιοδικού «Μαρξίσμ ι Σοβρεμένοστ». Το διάστημα 1995 - 2003 συνεργαζόταν και με το «Ριζοσπάστη». Η ίδια έγραψε επίσης βιβλία για ανθρώπους που βρέθηκαν στο επίκεντρο της καπιταλιστικής παλινόρθωσης και φυλακίστηκαν για τις απόψεις και τη δράση τους, όπως για τον Ο. Σένιν και τον Α. Ρούμπιξ.

Η διεύθυνση και οι δημοσιογράφοι του «Ριζοσπάστη» με τηλεγράφημά τους προς την ΕΚΚ - ΚΚΣΕ εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον πρόωρο χαμό της σ. Ν. Γκαριφούλινα.

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα για τον πρόωρο χαμό της Ναντιέζντα Γκαριφούλινα απέστειλε επίσης του Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ