Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση

Την αντιδημοκρατική ενέργεια μη παραχώρησης συνδικαλιστικής άδειας σε μέλος της διοίκησης της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας από το διευθυντή του ΤΕΕ Καινουργίου Α. Ψωμιάδη και το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για άρνηση συνδικαλιστικής άδειας στον Κ. Κορδάτο, γενικό γραμματέας της διοίκησης της Β' ΕΛΜΕ.

Οπως σημειώνεται στην καταγγελία, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ (συγκροτήθηκε αρχές Δεκέμβρη) σε έκτακτη συνεδρίασή του καταδίκασε τις ενέργειες αυτές και επισήμανε πως σε αντίθεση με τα ισχύοντα (Ν. 1264/82) οι δύο διευθυντές με συγκεκριμένες ενέργειες και μεθοδεύσεις προσπάθησαν να θέσουν σε περιορισμό τις κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές ελευθερίες και τη νόμιμη συνδικαλιστική δράση των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών του μεγαλύτερου δημοσιοϋπαλληλικού σωματείου της περιοχής.

Η Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους κοινωνικούς και εργατικούς φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους γονείς καθώς και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να καταδικάσουν τα φαινόμενα αυτά τα οποία μας παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Την αλληλεγγύη της έχει εκφράσει και η ΟΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ