Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Αυθαίρετο ωράριο επέβαλαν οι μεγαλέμποροι

Ωμά παραβιάστηκε το ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων τις μέρες των γιορτών στην Κέρκυρα, μετά από απόφαση της διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας να λειτουργήσουν τα καταστήματα τις μέρες αυτές, πέρα από τα προβλεπόμενα κανονικά ωράρια. Κι αυτό παρ' όλο που το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων είχε προειδοποιήσει πως δεν πρόκειται να ανεχθεί παραβίαση των ισχυόντων. Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, μέσω του προέδρου της Λ. Λιντοβόη, επέμενε να εφαρμόσει άλλο ωράριο και καθεστώς από το ισχύον για τις 21/12, 28/12 και 2/1 και, μάλιστα, δεν ενημέρωσαν ούτε και τα μέλη του Συλλόγου τους, σχετικά. Γεγονός που δημιούργησε έντονη δυσαρέσκεια σε αρκετούς από τους εμπόρους αλλά και σε εργαζόμενους που είχαν προσέλθει για να κάνουν τα ψώνια τους.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας σημειώνει πως την ευθύνη για την παραβίαση του ωραρίου των γιορτών φέρει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου. Επίσης, επισημαίνει πως η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, με την απόφαση που πήρε ωθεί σε λογικές και πρακτικές που θέλουν την απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Η κρίση των μικρομεσαίων εμπόρων οφείλεται στην αντιλαϊκή και φορομπηχτική πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και ακολουθεί η κυβέρνηση, σημειώνει το Σωματείο.

Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας Λ. Λιντοβόης, σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό κανάλι της Κέρκυρας επέμενε να υπερασπίζεται την παράνομη απόφαση κατηγορώντας το... ΚΚΕ ως υποκινητή της αναστάτωσης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ