Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΟ - «ΑΛΚΑΜ ΕΠΕ »
Απόλυση συνδικαλιστή για μποναμά

«Δε γουστάρω τη φάτσα σου, δε γουστάρω τον συνδικαλισμό. Δε με νοιάζει τι λένε οι νόμοι. Απολύεσαι». Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε θρασύτατα χτες ο Γιώργος Νικολακόπουλος ιδιοκτήτης της επιχείρησης αλουμινίου «ΑΛΚΑΜ ΕΠΕ» για να ανακοινώσει προφορικά την απόλυση στον Λευτέρη Παράλαιμο, εργαζόμενο στην επιχείρησή του αλλά και συνδικαλιστή, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Εφαρμόζοντας τη γνωστή τακτική των εργοδοτών να απολύουν τις τελευταίες ημέρες του χρόνου, προσπαθεί να απαλλαγεί από τον συνδικαλιστή, κάτι που εδώ και πολύ καιρό επιδίωκε, καθώς τον ενοχλούσε η συνδικαλιστική του δράση και ιδιαίτερα όταν αντιδρούσε στις εξαντλητικές υπερωρίες και στην εντατικοποίηση που έχει επιβάλει στους εργαζόμενους. Αμεση ήταν όμως η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων και σήμερα το Συνδικάτο Μετάλλου και η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ προχωρούν σε κοινή δυναμική κινητοποίηση με παράσταση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί στο χώρο του εργοστασίου για να απαιτήσουν την ακύρωση της απόλυσης.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την τρομοκρατική απόλυση του συνδικαλιστή που όπως σημειώνει, ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας για ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων μέσα από την εντατικοποίηση και τις συνεχείς υπερωρίες.

«Η εργοδοσία, επισημαίνει στη συνέχεια, στηριγμένη στις αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης τρομοκρατεί και απολύει για να επιβάλλει καθεστώς υποταγής και συμβιβασμού των εργαζομένων στα σχέδιά της για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη». Τέλος η Γραμματεία τονίζει, ότι η τρομοκρατία, η καταπάτηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών δε θα περάσουν. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα επιβάλει την ακύρωση της απόλυσης.

Την τρομοκρατικού χαρακτήρα παράνομη απόλυση του μέλους της καταγγέλλει με ανακοίνωση και η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας και δηλώνει πως αυτή δε θα περάσει. Η άμεση παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων θα φέρει την ακύρωση της παράνομης απόλυσης και την άμεση επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ