Σάββατο 3 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«TIMELINE»

Στην κοιλάδα Ντορντόν στη Γαλλία, μια ομάδα φοιτητών αρχαιολογίας και ο καθηγητής τους εργάζονται πυρετωδώς στις ανασκαφές των ερειπίων ενός κάστρου του δεκάτου τετάρτου αιώνα μ.Χ. Για τον καθηγητή Εντουαρντ Τζόνστον, το πρόγραμμα αυτό αποτελεί την υλοποίηση του ονείρου μιας ζωής.

Τα πράγματα όμως περιπλέκονται... Καχύποπτος για το χορηγό των ανασκαφών, ο καθηγητής Τζόνστον, επισκέπτεται τα αρχηγεία στο Νέο Μεξικό για να λάβει κάποιες απαντήσεις. Οσο βρίσκεται μακριά, οι μαθητές του κάνουν μια τρομακτική ανακάλυψη. Σ' ένα θάλαμο σφραγισμένο για πάνω από 600 χρόνια βρίσκεται μεταξύ άλλων μια χειρόγραφη έκκληση για βοήθεια, με ημερομηνία 2 Απρίλη 1357. Το πιο συνταρακτικό γεγονός όμως, είναι ότι έκκληση αυτή έχει την υπογραφή του καθηγητή Τζόνστον.

Αποφασισμένοι να λύσουν το μυστήριο, οι φοιτητές κατευθύνονται στα γραφεία της Τεχνολογικής Εταιρίας, όπου μένουν έκπληκτοι μαθαίνοντας για τη νέα εφεύρεση του Ντόνιγκερ - μια μηχανή που μπορεί να εκπέμψει τρισδιάστατα αντικείμενα, οπουδήποτε στο χώρο και στο χρόνο. Ολοι μαζί ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο. Βρίσκονται παγιδευμένοι στο μέσο του άγριου φεουδαρχικού πολέμου μεταξύ Γάλλων και Αγγλων. Θα μπορέσουν να επιβιώσουν και κυρίως θα καταφέρουν να επιστρέψουν ζωντανοί στον 21ο αιώνα;

Ο Ρίτσαρντ Ντόνερ είναι αυτός που έφτιαξε τον Σούπερμαν. Τώρα καταπιάνεται με την «περιέργεια» και το χρόνο και φτιάχνει το «Timeline» χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό, που αν δεν το δεις θα νιώθεις άτυχος.

Η ταινία κρατάει μια ισορροπία. Δεν προδίδει το μεταφυσικό στοιχείο της υπόθεσης, σε ταξιδεύει ευχάριστα στο παρελθόν, χωρίς αυτό να γίνεται εμπόδιο στη ροή της... Καλές ερμηνευτικές στιγμές, ωραία πλάνα, δυο - τρεις καλές ανατροπές, αν και αναμενόμενες. Το «Timeline» είναι ό,τι πρέπει για δυο ανάλαφρες ωρίτσες, με καλή παρέα και αρκετό ποπ-κορν.

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Ντόνερ. Με τους: Πολ Γουόκερ, Φράνσις Ο' Κόνορ, Τζέραρντ Μπάτλερ, Μπίλι Κόνολι, Ιθαν Εμπρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ