Σάββατο 3 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Αβάσταχτη γοητεία»

Η νέα απολαυστική ταινία του Τζόελ Κοέν

Ο Μάιλς Μάσεν (Τζορτζ Κλούνεϊ) είναι ένας καταξιωμένος δικηγόρος του Λος Αντζελες, με ειδικότητα στα διαζύγια. Συνήθως αναλαμβάνει τα διαζύγια πλούσιων πελατών και παρά το ότι έχουν άδικο, καταφέρνει πάντα να κερδίσει την υπόθεση.

Βρίσκεται λίγο πριν τα σαράντα και δεν του λείπει τίποτα ή σχεδόν τίποτα. Εχει όμορφες γυναίκες, πολλά λεφτά, επαγγελματική επιτυχία και κοινωνική αναγνώριση. Αλλά έχει αρχίσει να βαριέται και ψάχνει για καινούριες συγκινήσεις.

Η Μέριλιν Βέξροθ (Κάθριν Ζέτα Τζόουνς) ετοιμάζεται να χωρίσει από τον άντρα της, ένα μεγαλομεσίτη. Με τη βοήθεια ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ βρίσκει στοιχεία που μπορούν να της χαρίσουν ένα επιτυχημένο διαζύγιο με πολλά λεφτά. Τα πράγματα όμως δεν πηγαίνουν ακριβώς όπως τα σχεδιάζει και φταίει ένας: ο Μάιλς Μάσεν, ο δικηγόρος του άντρα της. Αποφασίζει λοιπόν να μην τον αφήσει σε ησυχία... Προκύπτει όμως κάτι που είναι εκτός σχεδίου. Ο δικηγόρος ερωτεύεται τη γυναίκα του πελάτη του και καταστρέφονται όλα τα σχέδια.

Οι αδελφοί Κοέν, για ακόμη μια φορά, βρήκαν τον τρόπο να εντυπωσιάσουν και να κάνουν κάτι εντελώς διαφορετικό απ' ό,τι έχουν κάνει ως τώρα, μετά το «Ω αδερφέ, πού είσαι;», φτιάχνουν ένα ερωτικό δίδυμο και γκρεμίζουν όλα τα τετριμμένα του «κινηματογραφικού» έρωτα. Για τους Κοέν στην «Αβάσταχτη γοητεία» όλα είναι ένας μικρός πόλεμος επιβίωσης και επιβεβαίωσης. Κανείς δε χωράει στον άλλον.

Οι ήρωες των Κοέν για να κερδίσουν κάνουν τα πάντα. Μπορεί να χάνουν αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό, αλλά για να κερδίσουν το στόχο τους φτάνουν στα άκρα και όλα καταλήγουν στον έρωτα... Γιατί κανείς δεν μπορεί χωρίς αυτόν. Με απλότητα και χωρίς ίχνος επανάληψης, οι Κοέν φτιάχνουν μια κωμωδία με υψηλό δείκτη ευφυΐας και μας χαρίζουν δυο ώρες απολαυστικού κινηματογράφου.

«Intolerable cruelty»

Κωμωδία (μαύρη), αμερικανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Τζόελ Κοέν. Με τους: Τζορτζ Κλούνεϊ, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Τζέφρι Ρας, Μπίλι Θόρντον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ