Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Το πέταγμα των «αετών»

Η ΑΕΚ μετά από 19 χρόνια ξαναγύρισε στις επιτυχίες κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας

Το πρώτο Κύπελλο του νέου αιώνα βάφτηκε «κιτρινόμαυρο». Δικαιολογημένη η χαρά όλων...
Το πρώτο Κύπελλο του νέου αιώνα βάφτηκε «κιτρινόμαυρο». Δικαιολογημένη η χαρά όλων...
Δεκαεννιά χρόνια αποχής από τις διακρίσεις μάλλον ήταν πολλά για να κρατήσουν περισσότερο. Ετσι στην αυγή του νέου αιώνα η ΑΕΚ αποφάσισε να θυμηθεί το ένδοξο παρελθόν. Και τα κατάφερε. Η τρίτη συνεχόμενη παρουσία της Ενωσης σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κάθε άλλο παρά... φαρμακερή ήταν. Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν του Παναθηναϊκού με 59-57 κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο, μετά το 1981 όταν είχαν στεφθεί πάλι Κυπελλούχοι Ελλάδας νικώντας το Ηρακλή. Ετσι η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς έκανε το 1-0 στους στόχους της, αφού ας μην ξεχνάμε ότι διεκδικεί και το Σαπόρτα (ο τελικός σε μια βδομάδα) ενώ βρίσκεται και στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Δικαιολογημένα λοιπόν τα ατελείωτα πανηγύρια των παικτών και οπαδών του «Δικεφάλου» που είδαν τη «δίψα» τόσων χρόνων να σβήνει με τον καλύτερο τρόπο. Ο πρωτεργάτης αυτής της επιτυχίας Ντούσαν Ιβκοβιτς τόνισε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Ηταν ένα από τα πιο δυνατά παιχνίδια που έχουν γίνει. Μεγάλο μερίδιο στη νίκη ανήκει στους συνεργάτες μου αλλά και στον Φιλίππου που μας έδειξε εμπιστοσύνη όλη τη χρονιά. Συγχαρητήρια και στους φιλάθλους που ήταν άψογοι. Ο Παναθηναϊκός ήταν ένας μεγάλος αντίπαλος, αλλά αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα, χωρίς όμως να σημαίνει ότι θα κερδίσουμε και στους άλλους δύο στόχους μας».

Στην αντίπερα όχθη κατήφεια αλλά και αισιοδοξία για καλύτερο μέλλον ήταν τα χαρακτηριστικά στοιχεία που επικρατούσαν στον Παναθηναϊκό. Από τη μια η θλίψη για την απώλεια του Κυπέλλου και από την άλλη η αισιοδοξία και ψηλά κεφάλια καθώς υπάρχει το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Και σίγουρα εάν οι «πράσινοι» καταφέρουν να κατακτήσουν το ευρωπαϊκό θα έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς. Ετσι, ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του προπονητή των πρωταθλητών Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που αν και εμφανώς στεναχωρημένος τόνισε ότι η ομάδα του έχει ακόμα δυο στόχους και θα τους κυνηγήσει μέχρι τέλους.

Στον αγωνιστικό τομέα παρά το χαμηλό σκορ (που είναι το χαμηλότερο όλων των εποχών) εντούτοις έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με διακυμάνσεις στην πρωτοπορία του σκορ και έντονο σασπένς. Η πολύ καλή άμυνα της ΑΕΚ που είχε σαν συνέπεια την «εξουδετέρωση» του Μποντιρόγκα και το ξέσπασμα των Κορωνιού -Μπούι στα τελευταία δραματικά και κρίσιμα 3` του παιχνιδιού ήταν τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στην ΑΕΚ. Καλύτερος από τους νικητές ήταν ο Τσακαλίδης (12π), ενώ από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Ρέμπρατσα (18π).

Στο μικρό τελικό το Μαρούσι επικράτησε του Ηρακλή με 81-71 και ουσιαστικά εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Κύπελλο Σαπόρτα, αφού ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είτε και οι δυο είτε ο ένας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βγουν στην Ευρωλίγκα.

  • Με δυο παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα η Α` φάση των πλέι-οφ για τις θέσεις 5-12. Το πρόγραμμα:(ΛΙΝΤΟ 18.00) Ηράκλειο-Πανιώνιος (Δάφνη 20.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Δάφνη-Περιστέρι.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τιμά τον Ντ. Ιβκοβιτς ο Ολυμπιακός (2017-09-20 00:00:00.0)
Ραντεβού με την Ιστορία (2000-04-11 00:00:00.0)
Κληρώνει η πρώτη θέση (2000-03-04 00:00:00.0)
«Σφραγίζουν» την πρόκριση (2000-02-15 00:00:00.0)
Στόχος ...το πρώτο βήμα (2000-02-08 00:00:00.0)
Ετρεχε με... 103 (1999-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ