Τρίτη 13 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινέζικη κωμωδία στο «Φιλίπ»

Μια σύγχρονη σάτιρα από την Κίνα, θα προβάλλεται από 16 του Γενάρη στο «σινέ ΦΙΛΙΠ» (Θάσου 11, πλατεία Αμερικής). Πρόκειται για την ταινία «Ενας πατέρας με 25 παιδιά», την πρώτη σκηνοθετική δουλιά του Χουάνγκ Χονγκ, ενός από τους πιο γνωστούς και πολυβραβευμένους κωμικούς ηθοποιούς στην Κίνα, στην οποία και πρωταγωνιστεί. Η ταινία ήταν η πιο δημοφιλής ταινία στην Κίνα το 2002, ξεπερνώντας 65.000.000 εισιτήρια!

Πρόκειται για την «ιστορία» ενός πλούσιου αλλά ορφανού ορνιθοτρόφου, ο οποίος θα γίνει ο «ήρωας της μέρας» όταν θα κάνει μια μεγάλη δωρεά στο Ιδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας. Οταν μάλιστα δηλώνει ότι «θέλει να είναι ο πατέρας όλων των ορφανών»... ξαφνικά άρχισαν να έρχονται σε αυτόν παιδιά από παντού.

Ο σκηνοθέτης γεννήθηκε το 1960 και απόφοιτος του Τμήματος Τέχνης του Πανεπιστημίου του Πεκίνου. Είναι μέλος της Κινεζικής Ομοσπονδίας για τη Λογοτεχνία και την Τέχνη. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς κωμικούς ηθοποιούς στην Κίνα και έχει κερδίσει αρκετά σημαντικά βραβεία.

Η ταινία του απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης πρώτης ταινίας της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Κίνας και το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ