Τρίτη 13 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Εμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων

Τη στιγμή που σε δεκάδες δήμους όλης της χώρας οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, στην οποία τους οδήγησε η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και των δημάρχων που την υπηρέτησαν, στο Δήμο της Νίκαιας, η σημερινή δημοτική αρχή απέδειξε για μια ακόμα φορά έμπρακτα πως είναι στο πλευρό των εργαζομένων.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν, ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος βρήκε τρόπους και από χτες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καταχρεωμένη δημοτική επιχείρηση ΔΕΤΕΟΠΑΝ πληρώνονται για το δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2003.

Πρόκειται για τους εργαζόμενους, τους οποίους προσέλαβε ως συμβασιούχους ο προηγούμενος δήμαρχος Β. Τράπαλης και ακριβώς την ημέρα που έληγε η θητεία του έληξε και η δική τους σύμβαση εργασίας. Ενα μέρος των εργαζομένων προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την επαναπρόσληψη και μονιμοποίησή τους στο δήμο. Η τελεσίδικη απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμα, αλλά μέχρι τότε οι εργαζόμενοι, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου, θα έχουν πλήρη μισθό και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο σημερινός δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος, που δεν έχει καμιά ευθύνη για την πρόσληψη ή την απόλυσή τους, ως αντιπολίτευση είχε καταγγείλει αυτές τις μορφές απασχόλησης και είχε επισημάνει τις συνέπειες που θα έχουν σε βάρος των εργαζομένων. Ως δήμαρχος, στη συνέχεια, από την πρώτη στιγμή, στάθηκε συμπαραστάτης όλων των εργαζομένων, τους κάλεσε σε κοινούς αγώνες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και σε διάλογο για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματά τους, εξαιτίας της απαράδεκτης κυβερνητικής πολιτικής σε βάρος τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ