Τρίτη 13 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Προεκλογικά «αγροτοδικεία»!

Σήμερα η δίκη των 13 αγροτών, που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε αγροτική κινητοποίηση το 2001

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται σήμερα 13 αγρότες από 10 χωριά του νομού Τρικάλων, επειδή συμμετείχαν σε αγωνιστική κινητοποίηση για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Οι αγρότες - ανάμεσά τους και ο Σπ. Τσιοτινός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Ανοιξη» - κατηγορούνται ότι στη διάρκεια της αγροτικής κινητοποίησης, που έγινε από τις 10 μέχρι τις 12 Δεκέμβρη του 2001, είχαν τοποθετήσει τρακτέρ σε δρόμους της πόλης των Τρικάλων, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο από τους διωκόμενους αγρότες - οι Σπ. Τσιοτινός και Αχιλ. Βουτυρέας - δικάζονται επειδή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κατηγορητήριο, «στάθμευσαν γεωργικούς ελκυστήρες που δεν έφεραν αριθμούς κυκλοφορίας επί της οδού Τσιτσάνη».

Και αυτές οι διώξεις των αγωνιζόμενων αγροτών δείχνουν ότι η κυβέρνηση εμμένει στην ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων, καταδεικνύοντας άλλη μια φορά την αντιαγροτική στάση όλων αυτών που ισχυρίζονται πως το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται για τα αγροτικά προβλήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα των νέων διώξεων των αγροτών έθεσαν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας, Αντ. Σκυλλάκος και Ν. Γκατζής, οι οποίοι ρωτούν τον υπουργό Δικαιοσύνης, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει ο επικίνδυνος και αντιδημοκρατικός κατήφορος και να τεθεί τέρμα στις διώξεις των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ