Τετάρτη 14 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να χρηματοδοτηθούν τα ΚΕΠ

Τη μόνιμη χρηματοδότηση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) από τον κρατικό προϋπολογισμό ζητούν οι δήμοι Αγίου Κήρυκου, Ευδήλου και Ραχών Ικαρίας. Με επιστολή τους προς το υπουργείο Εσωτερικών διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει στην αποκλειστική ευθύνη των δήμων τα ΚΕΠ, που σημαίνει νέα έξοδα στα ήδη επιβαρυμένα ταμεία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η απόφαση αυτή, η οποία κοινοποιήθηκε και με σχετικό έγγραφο στους δήμους, εντάσσεται στην κυβερνητική τακτική μεταφοράς αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση χωρίς τους αντίστοιχους πόρους. Πόρους που προτρέπει η κυβέρνηση τους δήμους να τους αναζητήσουν στην τσέπη του δημότη. Ενδεικτική είναι παλιότερη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδη, ότι οι δήμοι μπορούν να λειτουργήσουν τα ΚΕΠ επιβάλλοντας παράβολο!

«Η ουσιαστικότερη πτυχή του θέματος δεν είναι άλλη από την εξασφάλιση χρηματοδότησης σε μόνιμη βάση από τον κρατικό προϋπολογισμό», σημειώνουν στην επιστολή τους οι δήμοι Αγ. Κήρυκου, Ευδήλου και Ραχών, συμπληρώνοντας πως «αυτό προβλέπεται ρητώς στο ισχύον Σύνταγμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ