Τετάρτη 14 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Αυξήσεις στα τέλη μέχρι και 18%

Ανακοίνωση της «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης»

«Επιδρομή» στις τσέπες των δημοτών, πραγματοποιεί η διοίκηση του Δήμου Περιστερίου, που, αντί για δώρο στους εργαζόμενους της πόλης, επέβαλλε αυξήσεις από 10% μέχρι και 18% στα δημοτικά τέλη της πόλης, βάζοντας και αυτός το λιθαράκι του στο «μαύρο μέτωπο» της εκμετάλλευσης και της αφαίμαξης του λαού.

Η «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης» (ΠΑΣΥ) Περιστερίου, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την πολιτική που χαράσσει η διοίκηση του δήμου: «Σε μια εποχή που ο λαός της πόλης μας υποφέρει από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνηση, έρχεται η διοίκηση του δήμου να φορτώσει τη λαϊκή οικογένεια με νέα οικονομικά βάρη».

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η αύξηση αυτή είναι προκλητική για το λαό του Περιστερίου, από τη στιγμή που: είναι από τρεις μέχρι πέντε φορές μεγαλύτερη από τον «επίσημο» πληθωρισμό. Είναι πολλαπλάσια από τις πενιχρές «αυξήσεις» που αναμένεται να έχουν τα λαϊκά εισοδήματα στο νέο οικονομικό έτος. Θα την πληρώσουν οι μερικώς απασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι με «ημερομηνία λήξης», θύματα των αντεργατικών πολιτικών της κυβέρνησης, που επιβάλλουν «ελαστικές» μορφές απασχόλησης, πολιτικές που υλοποιούνται εδώ και χρόνια και από το δήμο Περιστερίου. Καταληστεύει τους ήδη χαμηλούς μισθούς και συντάξεις των εργαζόμενων της πόλης, που αποτελούν και τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων. Πλήττει τους μικρεμπόρους, μικροβιοτέχνες, ελεύθερους επαγγελματίες, που βλέπουν τον τζίρο τους να κατρακυλά σαν συνέπεια της συρρίκνωσης των λαϊκών εισοδημάτων.

Η ΠΑΣΥ, καταγγέλλει την οικονομική πολιτική του δήμου Περιστερίου και την αύξηση των δημοτικών τελών «σαν απαράδεχτη, αντιλαϊκή και φορομπηχτική». Τέλος, καλεί το λαό του Περιστερίου «να αντισταθεί στις αντιλαϊκές πολιτικές που φορτώνουν τα βάρη στο λαό, καταληστεύοντας το ήδη πενιχρό εισόδημά του ενώ συγχρόνως αυγαταίνουν τα υπερκέρδη του κεφαλαίου. Να καταδικάσει αυτές τις πολιτικές από οποιονδήποτε και αν ασκούνται - είτε από την κεντρική εξουσία, είτε τους δήμους. Να οργανωθεί και να ανατρέψει αυτή την πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ