Τετάρτη 14 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Κάλεσμα για καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής

Τις απολύσεις των 183 εργαζομένων στο Δήμο Περιστερίου και τη χρήση της αστυνομικής βίας από την κυβέρνηση για την καταστολή των αγώνων τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΥ) Περιστερίου».

Η ΠΑΣΥ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που εφαρμόζοντας την πολιτική της ΕΕ ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις και το Δήμο Περιστερίου που «βάζει πλάτη σε αυτή την πολιτική» και τώρα απολύει τους εργαζόμενους οι οποίοι γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στο δήμο και την κυβέρνηση. Ενώ εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων - απολυμένων του δήμου, θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και του Δήμου Περιστερίου, απαιτεί μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, να μη γίνει καμιά απόλυση και να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Τέλος, η ΠΑΣΥ επισημαίνει ότι το πρόβλημα των 183 εργαζομένων είναι πρόβλημα «όλου του λαού της πόλης μας, ο οποίος με τους οργανωμένους φορείς του πρέπει να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στους απολυμένους και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του».

  • Αύριο στις 6 μ.μ. ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου, το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και άλλοι μαζικοί φορείς της περιοχής διοργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας με αφορμή τις απολύσεις των 183 εργαζομένων. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου. Σκοπός της, ο προγραμματισμός της παραπέρα αγωνιστικής δράσης.
  • Την αντίθεσή τους στις απολύσεις 40 εργαζομένων από το Δήμο Νέας Ιωνίας εξέφρασαν οι μαζικοί φορείς της περιοχής στη χτεσινή τοπική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στον πεζόδρομο της Μικράς Ασίας. Παραβρέθηκε και μίλησε ο Π. Τσουκαλάς, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ