Κυριακή 18 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων και παράνομων κτισμάτων

Η νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας πάνω στο κύμα... είναι γεγονός

Eurokinissi

Η νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας πάνω στο κύμα... είναι γεγονός
Ενα τέταρτο «εκσυγχρονιστικό» μέτρο, ήταν η ψήφιση μιας σειράς νόμων και διατάξεων (μέσα στο 2003), με τις οποίες νομιμοποίησαν τις βίλες και άλλα πολυτελή ακίνητα ή εργοστάσια - ξενοδοχεία, που είχαν κτιστεί αυθαίρετα (από μεγαλοεπιχειρηματίες), καθώς και τα φτωχόσπιτα ή παράγκες που έκτισαν αυθαίρετα πριν από πολλές δεκαετίες οι πρόσφυγες και άλλοι σε ένα οικοπεδάκι (για να μπορούν να στεγάσουν τις οικογένειές τους). Με την τακτική αυτή, οι κυβερνώντες, έβαλαν στην ίδια μοίρα το φτωχό και άστεγο με το μεγαλοεργοστασιάρχη, μεγαλοξενοδόχο και γενικά τους μεγαλοκαταπατητές. Παράλληλα, έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια, το Σύνταγμα, που θέτει συγκεκριμένους και αυστηρούς περιορισμούς για την προστασία των δασών και της δασικής περιουσίας, από τους κάθε είδους «δασοφάγους».

Ενα πέμπτο «εκσυγχρονιστικό» μέτρο - το ψήφισαν στο δεύτερο εξάμηνο του 2003 - αποτέλεσαν οι νόμοι και άλλες διατάξεις, με τις οποίες οι κυβερνώντες νομιμοποίησαν τα ακίνητα που κτίστηκαν παράνομα από μεγαλοξενοδόχους και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες σε εκτάσεις που ήταν είτε δασικές (ιδιωτικές ή δημόσιες), καθώς και δίπλα στον αιγιαλό.

Σε εφαρμογή των νόμων αυτών, ήδη έχουν αρχίσει να εκδίδονται αυτές τις μέρες και οι σχετικές εγκύκλιοι με τις οποίες καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά για να τους χορηγηθεί στο αυθαίρετο (ανεξάρτητα αν είναι υπερπολυτελής βίλα μερικών εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων, με πισίνες και σάουνες ή φτωχόσπιτο) φως, νερό, τηλέφωνο, και κάθε άλλο επίσημο έγγραφο με τα οποία δίνεται άφεση αμαρτιών και στους μεγαλοκατέχοντες και στους φτωχούς και άπορους. Με την κίνηση αυτή, όλο και κάτι θα τσιμπήσουν σε ψήφους, από τη φτωχολογιά που θα νιώσει ότι απαλλάχτηκε από το βραχνά που τους βασάνιζε από τη μέρα που έχτισαν - παράνομα - το σπιτάκι τους, σε ένα μικρό οικοπεδάκι, που δεν κτίζει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ