Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Περίεργη επίθεση «φιλίας» στο ΚΚΡΟ

Οπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ «Νόβοστι», ένας από τους ηγέτες του μπλοκ «Πατρίδα», ο Σεργκέι Γκλάζιεφ, δήλωσε πως σκοπεύει να κάνει πρόταση στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) για τη συγκρότηση ενιαίου λαϊκοπατριωτικού συνασπισμού, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μάρτη. Σύμφωνα με τα λόγια του, το ΚΚΡΟ «έκανε λάθος» να καθορίσει τον υποψήφιο πρόεδρο χωρίς να συμβουλευτεί τις άλλες λαϊκοπατριωτικές δυνάμεις.

Ο Σ.Γκλάζιεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι το ΚΚΡΟ «θα ξεπεράσει την εσωτερική του κρίση, που συνδέεται με τα χοντρά στρατηγικά λάθη του Γκ. Ζιουγκάνοφ» και η οποία, κατά τη γνώμη του «απειλεί να οδηγήσει στην αυτοαπομόνωση του ΚΚΡΟ».

Την ίδια ώρα που ο Σ. Γκλάζιεφ προχωρεί στις συγκεκριμένες συμβουλές κι υποδείξεις περί «ενότητας» προς το ΚΚΡΟ, πρέπει να σημειωθεί ότι ο ίδιος δεν κατάφερε να είναι ο κοινός υποψήφιος του μπλοκ «Πατρίδα», από το οποίο επίσημα έχει αναδειχτεί ως υποψήφιος ο Β. Γκεράσενκο, πρώην διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας. Η εξέλιξη αυτή στο συνδυασμό της «Πατρίδας» δείχνει τις βαθύτερες πολιτικές διαφωνίες και συγκρούσεις που εκδηλώνονται πλέον στους κόλπους του συνδυασμού, που κατάφερε να αποσπάσει το 9% στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Διαφωνίες, που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου, μπορούν να διαλύσουν αυτό το άμορφο ακόμη πολιτικό σχήμα.

Από την άλλη, η εφημερίδα «Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα» συνδέει τη νέα πρωτοβουλία του Σ. Γκλάζιεφ με την εσωκομματική κρίση στο ΚΚΡΟ και παρουσιάζει το σενάριο σύμπλευσης του συγκεκριμένου πολιτικού με τον επιχειρηματία Γκ. Σεμίγκιν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από τη σημερινή ηγεσία του ΚΚΡΟ ότι προσπαθεί να «ιδιωτικοποιήσει» κομματικές οργανώσεις του ΚΚΡΟ και να αλλάξει το χαρακτήρα και την πολιτική γραμμή της αντιπολίτευσης που έχει το κόμμα απέναντι στο Κρεμλίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ