Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
«Μπους φύγε»!

Εντονες και μαζικές αποδοκιμασίες Αφροαμερικανών στον Μπους

ΑΤΛΑΝΤΑ.--

Δύσκολα μπορεί να πείσει την αφροαμερικανική κοινότητα ο Αμερικανός πρόεδρος παρά τις προσπάθειες καθαρά για προεκλογικούς λόγους. Ετσι το προεκλογικό «πυροτέχνημα» του Μπους, όταν προσπάθησε να καταθέσει στεφάνι στο τάφο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μαζί με τη χήρα του Κινγκ, Κορέτα Σκοτ και την αδελφή του, Κριστίν Κινγκ Φάρις, έγινε μπούμερανγκ...

«Μπους φύγε» και «Ειρήνη - Οχι Πόλεμος» ήταν τα συνθήματα που άκουσε ο Τζορτζ Μπους από εκατοντάδες Αφροαμερικανούς διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κοιμητήριο όπου βρίσκεται ο τάφος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έφυγε από τον τάφο του Κινγκ χωρίς να κάνει καμία δήλωση. Την ίδια ώρα οι εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον του και κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα, όπως «Δώσε χρήματα για δουλιές και σπίτια και όχι για τον πόλεμο» και «Δεν είναι ώρα για φωτογραφίες Τζορτζ»... παρ' όλα αυτά οι φωτογραφίες από το περιστατικό έκαναν το γύρο της αμερικανικής επικράτειας, αλλά και του κόσμου, προς «απογοήτευση» του Μπους.

Ο Μπους άδραξε την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ατλάντα στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη συγκέντρωση δωρεών για τη χρηματοδότηση του προεκλογικού του αγώνα και πήγε να καταθέσει στεφάνι με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 χρόνων από τη γέννηση του υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μ. Λ. Κινγκ, ελπίζοντας ότι έτσι θα βελτιώσει την εικόνα του μεταξύ των Αφροαμερικανών ψηφοφόρων, ενόψει των εκλογών. Επί ματαίω όμως. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2000 ο Μπους είχε πάρει λιγότερο από το 10% των ψήφων των Αφροαμερικανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ