Κυριακή 25 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Διασυλλογικό Κύπελλο Ελλάδας

Ο Ινδός GM B. Ανάντ προηγείται στο Βάικ Ααν Ζέε

Δεν πρόλαβε να χαρεί ο Ακοπιάν τη νίκη του επί του... ανεπίσημου παγκόσμιου πρωταθλητή Κράμνικ και ο χαμογελαστός πρώην, αλλά και επίσημος της FIDE, Ανάντ, του έκοψε τη χαρά
Δεν πρόλαβε να χαρεί ο Ακοπιάν τη νίκη του επί του... ανεπίσημου παγκόσμιου πρωταθλητή Κράμνικ και ο χαμογελαστός πρώην, αλλά και επίσημος της FIDE, Ανάντ, του έκοψε τη χαρά
Ξεκίνησαν οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας 2004, με τους προκριματικούς Διασυλλογικούς των Σκακιστικών Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών.

Ηδη στην Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής αγωνίστηκαν για το Διασυλλογικό Κύπελλο 54 ομάδες στις 11.1.04, την προηγούμενη Κυριακή αγωνίστηκαν 27 συν 5 ομάδες της Α' Εθνικής Κατηγορίας (Α.Σ. Παπάγου, ΕΕΣ Κορυδαλλού, Πανελλήνιος ΓΣ, Πν. Στ. Περιστερίου και ΣΟ Καλλιθέας), οι νικητές των οποίων θα αποτελέσουν τον όμιλο των 16.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, για το 23ο Διασυλλογικό Κύπελλο Ελλάδας, οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τρεις φάσεις: 1η Περιφερειακά Κύπελλα, 2η Μπαράζ, 3η Τελική φάση.

Η πρώτη φάση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου με τους 12 κυπελλούχους των Ενώσεων και των Τοπικών Επιτροπών, όπου οι 6 νικητές μαζί με τους νικητές του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας 2003 (Κύδων Χανίων - λόγω του διπλού τίτλου - και ΝΑΟ «Μάτι» Αττικής), θα αποτελέσουν την προημιτελική φάση. Τόσο τα Μπαράζ, όσο η προημιτελική και η τελική φάση του Διασυλλογικού Κυπέλλου Ελλάδας, θα διεξαχθούν από τις 12 μέχρι τις 26 Σεπτέμβρη 2004. Η σύνθεση των ομάδων είναι ελεύθερη 4μελής.

  • Στο φημισμένο Διεθνές Τουρνουά - Βάικ Ααν Ζέε της Ολλανδίας - ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βισβανάθαν Ανάντ, μαζί με τους Λέκο και Σβίντλερ, προηγούνταν στη βαθμολογία με 2 βαθμούς στους τρεις αγώνες, ενώ ακολουθούσαν κορυφαίοι GM όπως οι Σίροβ, Μπαρέεβ, Κράμνικ κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ