Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σα γέρικο άλογο

Τα «ανταγωνιστικά συμφέροντα» φωτογράφισε ο μέχρι προχθές διευθύνων σύμβουλος των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛΠΕ), ως αιτία για την απομάκρυνσή του από τη διοίκηση του Ομίλου. Αν και ο Αθ. Καραχάλιος, επισήμως, δήλωσε ότι «αποχωρώ για προσωπικούς λόγους και κυρίως υγείας», ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι όντως κάτι τέτοιο συμβαίνει, καθώς πληθαίνουν οι - για την ώρα - φήμες, που ίσως σύντομα επιβεβαιωθούν, ότι πίσω από αυτήν την ιστορία βρίσκονται «ανταγωνιστικά συμφέροντα».

Το ερώτημα, βέβαια, που τίθεται είναι εύλογο: Τι προέκυψε, ώστε αυτά τα συμφέροντα (όποιας φύσεως κι αν είναι) να αξιώσουν και να πετύχουν την καρατόμησή του, δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του; Οι στόχοι, για τους οποίους ο Αθ. Καραχάλιος διορίστηκε στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, έχουν υλοποιηθεί. Ηταν ο πρωτεργάτης για να απορροφηθεί η «Πετρόλα», ώστε σήμερα ο Λάτσης να κατέχει το 25% του Ομίλου. Ποιος ξεχνάει πως όταν οι εργαζόμενοι απεργούσαν κατά της παράδοσης των ΕΛΠΕ στον Λάτση, τους έστελνε στα δικαστήρια, απειλώντας με πρόστιμα; Προώθησε την αλλαγή του καθεστώτος του προσωπικού ασφαλείας, ώστε στις απεργίες να μη σταματά η λειτουργία των διυλιστηρίων! Κατήγγειλε τους εργαζόμενους πως εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των ανταγωνιστών των ΕΛΠΕ!

Ετσι ο Αθ. Καραχάλιος λειτούργησε ως μοχλός για τη λήψη σειράς μέτρων, ώστε, όταν αναλάβει επισήμως τη διοίκηση των ΕΛΠΕ ο Λάτσης, το πεδίο να είναι καθαρό. Σε ανύποπτο χρόνο, είχε πει πως δέχτηκε το διορισμό του στη συγκεκριμένη θέση από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, με την προϋπόθεση ότι θα επιτρεπόταν να επεκτείνει τον Ομιλο. Αυτό, όμως, που πέτυχε ήταν «να βάλει πόδι» στα ΕΛΠΕ ο Λάτσης. Και αφού έκανε τη «βρώμικη δουλιά», ο Λάτσης απαίτησε, από τους ίδιους που τον διόρισαν, την αποπομπή του...


Σ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ