Πέμπτη 22 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Παράνομα, άρχισαν το χτίσιμό του

Πρόσφατα ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος, χαρακτήρισε ως «αντιφάσεις της ελληνικής κοινωνίας και του δικαστικού συστήματος της χώρας» τις αντιδράσεις και τα νομικά εμπόδια στην ανέγερση του Νέου Μουσείου Ακρόπολης πάνω στις αρχαιότητες του Μακρυγιάννη.

Η διπλανή φωτογραφία δείχνει πώς η κυβέρνηση αποφάσισε να «λύσει» αυτές τις «αντιφάσεις»... αγνοώντας τες. Ετσι, ενώ δεν υπάρχει οικοδομική άδεια ανέγερσης του μουσείου. Ενώ η υπόθεση εκκρεμεί - μεταξύ άλλων δικαστηρίων - και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ενώ φαίνεται πως από τις «αντιφάσεις» της ελληνικής κοινωνίας «διέπονται» και διεθνείς οργανισμοί όπως το ICOMOS (Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών) που αντιδρά στη συγκεκριμένη χωροθέτηση του μουσείου. Ενώ υπάρχουν «διαβεβαιώσεις» προς το ΣτΕ ότι δε γίνονται οικοδομικές εργασίες λόγω των διοικητικών και νομικών εκκρεμοτήτων, η ανέγερση έχει ήδη ξεκινήσει.

Να θυμίσουμε ότι ακόμη και η άδεια εκσκαφών και αντιστηρίξεων που είχε εκδώσει η Πολεοδομία, ανοίγοντας το δρόμο στις μπουλντόζες, στηρίχτηκε στην προμελέτη του ΝΜΑ, η οποία όμως κρίθηκε παράνομη από την Ολομέλεια του ΣτΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ