Πέμπτη 22 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Προεδρικό Διάταγμα

Τη Δευτέρα 26 Γενάρη στο θέατρο ΔΙΑΝΑ

Δυναμικό, αγωνιστικό «παρών» στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει τη Δευτέρα 26 Γενάρη στις 10.30 το πρωί στο θέατρο ΔΙΑΝΑ, ενάντια στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Μητρώο Κατασκευαστών Ιδιωτικών Εργων, δηλώνει ότι θα δώσει ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος τονίζει: «Οι ΕΒΕ όλης της χώρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού των Ομοσπονδιών, στέλνουν μήνυμα συμμετοχής στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας». Το σχέδιο ΠΔ στηρίζει την εισβολή του μεγάλου κεφαλαίου στις εργασίες της οικοδομής με τον ταυτόχρονο παραμερισμό των μικρών επαγγελματιών. Μεταξύ άλλων, περιορίζει σημαντικά και την αυτεπιστασία.

Οπως υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος στην ανακοίνωσή του, «οι ΕΒΕ απαιτούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το απαράδεκτο ΠΔ και ζητούν να δεσμευτεί πάνω στις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το ότι ενώ η κυβέρνηση διά της υπουργού Β. Παπανδρέου δεν ανταποκρίνεται επίσημα στο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος για συνάντηση, προσπαθεί με την τακτική των ανεπίσημων συναντήσεων και χωρίς καμία δέσμευση, να αποπροσανατολίσει τους συναδέλφους και το συνδικαλιστικό τους κίνημα».

Και καταλήγει ο Σύνδεσμος: «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ενώ η πρόταση της κυβέρνησης είναι ο αφανισμός των επαγγελμάτων της οικοδομής, προσπαθεί, ενόψει των εκλογών να μεταθέσει, με διάφορα προσχήματα, την αντιμετώπιση του ζητήματος».

Η απάντησή μας θα είναι το αγωνιστικό μας «παρών» τη δευτέρα στο θέατρο ΔΙΑΝΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ