Πέμπτη 22 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αγρότες για ... «συμμετοχική ανάκριση»

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ

ΛΙΒΑΔΕΙΑ.--

Πριν καλά καλά, ο νέος υποψήφιος πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Γ. Παπανδρέου, μιλήσει για «συμμετοχική δημοκρατία», «αλλαγή» και «ρήξη με το παρελθόν», η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Κ. Σημίτη «το 'πιασε» το μήνυμα, εφαρμόζοντας την αντεργατική και αυταρχική πολιτική στην πλάτη των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.

Ετσι, τις τελευταίες μέρες, οι κυβερνώντες αποκάλυψαν πώς εννοούν τη «συμμετοχική δημοκρατία κατά το «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος», στους αγρότες της Αχαΐας, στους οικοδόμους της Πάτρας και στη συνέχεια της Αθήνας, στους κατοίκους των Καλυβίων, γενικά ενάντια σε όσους «τολμούν» να αντιδράσουν σε μια αντιλαϊκή πολιτική που πρέπει ντε και καλά να εφαρμοστεί. Μια πολιτική που έχει «παρτενέρ» το κόμμα της ΝΔ και του ΣΥΝ.

Αυτή την τακτική του «μαστίγιου και του καρότου» - όπου σίγουρα τον πρώτο λόγο έχει το μαστίγιο - σειρά έχουν να δοκιμάσουν οι αγρότες του νομού Βοιωτίας, που έκαναν το «λάθος» να ξεσηκωθούν, να αγωνιστούν, για να μην ξεκληριστούν.

Το ρόλο του αυταρχικού προσώπου και σ' αυτή την περίπτωση ανέλαβε ο κατασταλτικός μηχανισμός του αστικού κράτους, η Αστυνομία, με τη μορφή της Τροχαίας. Εδώ και μια βδομάδα, πάνω από 50 αγρότες των περιοχών Ορχομενού, Λιβαδειάς, Διονύσου, Ανθοχωρίου και άλλων χωριών της περιοχής, λαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις (βρέθηκαν τα ονόματά τους από τους αριθμούς των τρακτέρ, μετά από «άψογη» συνεργασία των υπηρεσιών) να παρουσιαστούν «δι' υπόθεσίν τους» και να καταθέσουν - απολογηθούν για την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» την περίοδο των αγροτικών κινητοποιήσεων του 2002.

«Αν αυτά συμβαίνουν σε προεκλογική περίοδο, δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο δικομματισμός, είτε με τη μια, είτε με την άλλη του μορφή, βγει αλώβητος από τις εκλογές της 7ης Μάρτη» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας του ΚΚΕ, καταδικάζοντας τις προσπάθειες τρομοκράτησης των αγροτών και εκφράζοντας, παράλληλα, την αλληλεγγύη της στους διωκόμενους αγρότες. Εχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι η όποια κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, είτε του Κ. Καραμανλή, θα κινηθεί σε αυταρχικά, κατασταλτικά πλαίσια για ν' αντιμετωπίσει τον εχθρό - λαό;

Στις ερχόμενες εκλογές, καταλήγει, ο μόνος τρόπος ουσιαστικής αντίστασης βρίσκεται στη λαϊκή ψήφο καταδίκης, τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, στην αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ