Παρασκευή 30 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΛΟΥΠΑΣ»
Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι εργαζόμενοι

Τον κίνδυνο να πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας αντιμετωπίζουν οι 60 εργαζόμενοι του εργοστασίου έτοιμου ενδύματος «ΛΟΥΠΑΣ», που εδρεύει στη Φαλάνη Λάρισας. Η αβεβαιότητα και η ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον έχουν ενταθεί από τις φήμες, που «κυκλοφορούν» το τελευταίο χρονικό διάστημα, για το ενδεχόμενο να κλείσει το εργοστάσιο με το πρόσχημα διάφορων δυσκολιών.

Επίσης, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης έχουν περιέλθει σε τραγική οικονομική κατάσταση καθώς έχουν να πληρωθούν εδώ και τρεις μήνες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν, πλέον, πρόβλημα επιβίωσης και να μη μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Σε αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαν, μάλιστα, με την εργοδοσία δεν παίρνουν καμία απάντηση για το «τι μέλλει γενέσθαι».

Πάντως, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε εγρήγορση και είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία και την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Στο πλευρό τους βρίσκεται από την πρώτη στιγμή το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) το οποίο δηλώνει ότι θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση και το συντονισμό των αγώνων τους. Οπως τόνισε, μιλώντας σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν, ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του ΕΚΛ και βουλευτής του ΚΚΕ, δεν έχουν άλλο δρόμο, εκτός απ' αυτόν του αγώνα, μέχρι να νικήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ