Παρασκευή 30 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κ. ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ
«Δείγματα αντίστοιχα της "ιδεολογίας" των βασανιστών σε Μακρονήσια»

Ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΚΕ Κώστας Μαραγκουδάκης απαντώντας στα όσα είπε ο υφυπουργός κ. Καλαφάτης στην «ΕΡΑ 5», δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Καλαφάτης με πρόσφατη δήλωσή του αποκαλεί "φασίζουσα νοοτροπία" τη συμπαράσταση στο αίτημα αύξησης των συντάξεων πείνας. Δε φταίει, κατά τον κ. Καλαφάτη, ο εργοδότης για την καταλήστευση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, αλλά το θύμα αυτής της πολιτικής. Προεκτείνοντας την πρόκληση, ανακαλύπτει ομοιότητες των ανασφαλίστων με την ταλαιπωρία της οικογένειας του πολιτικού εξόριστου, αγωνιστή, επειδή αυτός αρνείται να αποκηρύξει την ιδεολογία του και να γυρίσει σπίτι του. Χαρακτηριστικά δείγματα ανυπαρξίας αρχών και ήθους κυβερνητικών παραγόντων. Δείγματα αντίστοιχα με την "ιδεολογία" βασανιστών σε Μακρονήσια και Γιούρες που υπέβαλαν σε μαρτύρια τα θύματά τους, παντρεμένους και ανύπαντρους, επειδή τη μια "άφησαν την οικογένειά τους", και την άλλη "δεν τους άφησε η ιδεολογία τους να κάνουν οικογένεια". Ο κ. υφυπουργός είναι σε θέση να εμβαθύνει σε παρόμοιες δηλώσεις;»

Επιμονή στη χυδαιότητα

Αργά το βράδυ ο Α. Καλαφάτης επιχείρησε να απαντήσει στις δηλώσεις του Κ. Μαραγκουδάκη, αποκαλύπτοντας την εμμονή στη χυδαιότητά του: «Οταν, υποστηρίζει, αφανίζεις από την κάθε πράξη την προσωπική ευθύνη, υπάρχουν στοιχεία φασίζουσας νοοτροπίας. Διότι ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε άνθρωπος, έστω και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, φέρει προσωπική ευθύνη, Διότι εγώ ξέρω, ξέρουμε όλοι, πολλούς ανθρώπους οι οποίοι ήταν σε εξορίες, είχαν διαλύσει τις οικογένειές τους και δεν υπέγραφαν. Αρα η ατομική ευθύνη υπάρχει. Η άποψη ότι ευθύνεται το κράτος για τους ανθρώπους που εδώ και 30, 40 χρόνια εργάζονταν χωρίς ασφάλιση είναι πολύ απλοϊκή, ενώ τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Υπάρχει η προσωπική ευθύνη, υπάρχει η ευθύνη του Κράτους, όπως υπάρχει και η ευθύνη του εργοδότη. Γι' αυτό ακριβώς, επειδή το Κράτος αναγνωρίζει την ευθύνη που έχει, έρχεται και δίνει σύμφωνα με τα οικονομικά του, συντάξεις οι οποίες χρόνο με το χρόνο είναι πολύ καλύτερες και νομίζω ότι έχει δώσει - ειδικά το ΠΑΣΟΚ - πολύ μεγάλες αυξήσεις, πολύ μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ