Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
SOS από το Μπραχάμι

Την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι 120 Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες που ζουν υπό άθλιες συνθήκες στην περιοχή Ασυρμάτου, στο Μπραχάμι, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι κάτοικοι της περιοχής.

Πριν ενάμιση χρόνο εγκαταστάθηκαν στον Ασύρματο 120 Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες ενώ αρκετοί άλλοι βρίσκουν κατάλυμα σε διάφορα εγκαταλειμμένα σπίτια στην περιοχή.

Παρά τις προσπάθειες να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να ζήσουν αξιοπρεπώς οι άνθρωποι, το μόνο που έχουν κατορθώσει είναι να αποσπάσουν αοριστολογίες και θολές υποσχέσεις από τους αρμόδιους φορείς του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Ελληνοκουρδική Επιτροπή Συμπαράστασης στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πως αντί να βρεθούν ουσιαστικές και οριστικές λύσεις, προετοιμάζεται άλλη μια επιχείρηση - σκούπα και νέες απελάσεις. «Δεν μπορεί να βρεθεί λύση για τα προβλήματα των προσφύγων με αστυνομικές μεθόδους», σημειώνουν, ενώ ταυτόχρονα απαιτούν άμεση στέγαση των Κούρδων προσφύγων σε οργανωμένους δημοτικούς χώρους που να πληρούν τις προϋποθέσεις μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης, άμεση σίτιση των προσφύγων, άμεση διαδικασία παροχής πολιτικού ασύλου με δικαίωμα παραμονής και εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ